The Number 23 (2007)

3

Nota cam descurajatoare de pe IMDB (6,2) nu m-a împiedicat să văd The Number 23. Voiam neapărat să-mi demonstreze Jim Carrey că nu doar comediile sunt de el şi că poate face faţă şi unui thriller psihologic. Dar înainte de asta, m-a atras tema filmului, numerologia. Am fost fascinată mult timp de acest subiect şi speram că odată cu vizionarea, fie o să mă surprind că ştiu atât de multe, fie o să-mi mai îmbogăţesc cunoştinţele.

number23 460x306 The Number 23 (2007)

Walter Sparrow (Jim Carrey) este un tip obişnuit, familist, care consideră că cel mai neobişnuit lucru pentru el poate fi chiar ziua lui de naştere. După ce este reţinut la serviciu din cauza unui câine (el era hingher), Walter se întâlneşte cu soţia sa la o librărie, unde aceasta îi face cadou o carte ce se numeşte” The Number 23”. După această întâmplare, viaţa lui Walter se schimbă radical, el devenind din ce în mai obsedat de numărul 23 şi de semnificaţiile sale. Iar la obsesia sa se mai adaugă şi subiectul romanului, care pare a fi desprins din viaţa lui. Ferm convins că tot ce scrie în carte este adevărat, Walter îl caută pe autor pentru a-i cere explicaţii, dar descoperirea îi schimbă în totalitate cursul vieţii.

2007 the number 23 004 460x269 The Number 23 (2007)

Filmul este sec şi fără esenţă pe alocuri, nu m-a mişcat în niciun fel. Nu m-a ţinut cu sufletul la gură, nu m-a speriat, iar acţiunea devine un pic cam înceţoşată la un moment dat. Chiar şi aşa, nu pot să zic că mi-a displăcut pe de-a întregul. Doar consider că tema este una foarte bună, iar cu mai multă muncă şi imaginaţie depusă, cu siguranţă ar fi ieşit ceva mai de calitate. Ideea generala si unele curiozitati legate de numere sunt cele care au salvat filmul. Cât despre Jim Carrey, pot spune că prestaţia sa a fost una relativ ok, deşi a fost cam ciudat să-l văd atât de întunecat, pervers şi tatuat :D. Însă comisia de la Razzie Awards a considerat altfel, iar Jim a fost cât p-aci să-şi ia o zmeură pentru cel mai prost actor în 2008. Finalul este previzibil şi neaşteptat, în acelaşi timp. Părerile sunt împărţite, mulţi cred că este un film foarte bun, asta mai mult datorită faptului că au rămas fascinaţi de numărul 23 şi de toate acele adunări misterioase, sunt sigură. Dacă vă hotărâţi să-l vizionaţi, pentru orice eventualitate, să vă închideţi toate pretenţiile şi aşteptările într-o cutie.

Un mare mare plus pentru coloana sonoră. Genială.

Vizionati trailer:

3 COMENTARII

  1. L-am vazut mai demult, foarte multe coincidente in acel film. Se pare ca Jim Carrey trece de la o extrema la alta (comedie – horror)

  2. Un film foarte bun..un Jim Carrey ce demonstreaza din nou ca nu este doar un actor de comedie. Fascinant. Merita vazut.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.