The Hunt (2012)

1

Într-un an în care s-a vorbit numai despre Amour și în care acesta a cules cele mai importante premii, au mai existat producții europene de calitate, dar din cauza supremației producției lui Michael Haneke au trecut aproape neobservate. Un asemenea film este este producția daneză The Hunt. Deși a fost în competiția oficială la Cannes, unde a primit premiul juriului ecumenic și pe cel de interpretare masculină, a fost nominalizat la cel mai bun film european, la premiile Bafta, cred că The Hunt nu a primit atenția pe care o merită. Regizorul tratează o temă extrem de sensibilă, dar o face într-un mod cu diferit față de cum te-ai aștepta, plecând de la premisa ca cei mici mai spun și lucruri trăsnite.

the hunt 2 460x305 The Hunt (2012)

Lucas (Mads Mikkelsen) duce o viață normală. A fost căsătorit, are un copil, iese din când în când cu prietenii și lucrează la grădiniță. Toate existența lui se transformă radical în momentul în care o fetiță, care este și copilul celui mai bun prieten al lui Lucas, sugerează că ar fi fost abuzată sexual de către educator. Din acel moment Lucas a devenit inamicul numărul 1 al comunității, este dat afară de la grădiniță, prietenii îi întorc spatele, este amenințat și trăiește în teroare. Este pus la zid și aproape executat fără ca să existe și alte probe care să-i confirme vinovăția, doar spusele fetei sunt cele care îl incriminează.

hte hunt 1 460x256 The Hunt (2012)

Ceea ce i se întâmplă lui Lucas m-a dus cu gândul la tratamentul la care este supus personajul interpretat de Tilda Swinton în We Need to Talk About Kevin, acesta din urmă plătind pentru păcatele fiului. În ambele cazuri oamenii reacționează extrem de violent, nu stau să analizeze, să cântărească lucrurile, ci pare că fiecare vrea să facă dreptate în felul lui. Pe de altă parte, cazuri de pedofilie există și ești tentat când auzi o asemenea acuzație să dai dreptate copilului fără să te mai întrebi dacă este ceva real sau doar o născocire a celui mic. Dar regizorul Thomas Vinterberg nu își propune să transfere responsabilitatea pe umerii copilului, ci analizează reacția unei comunități în fața unui asemenea caz.
The Hunt este un film care te va lăsa fără suflare pe alocuri și în care Mads Mikkelsen și debutanta Annika Wedderkopp  fac roluri memorabile.

Vizionați trailer:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.