The Boy in the Striped Pyjamas (2008)

2

theboyposter 150x150 The Boy in the Striped Pyjamas (2008) Actori: Asa Butterfield, Zac Mattoon O’Brien, Domonkos Nemeth, Vera Farmiga, David Thewlis, Jack Scanlon

Atatea vorbe de duh inchinate filmului, incat m-am indurat sa-l si urmaresc. Desi textura istorica nu reprezinta tocmai un centru de interes pentru mine, mi-a placut. M-a inmuiat. Era si imposibil ca mutrita lui Jack Scanlon sa ma lase indiferenta, judecand anevoios acum. Da, stiu, filme cu si despre evrei, germani si minti hitleriste s-au tot infaptuit, dar “The Boy in the Striped Pyjamas” are si suflet, nu doar morala. Un suflet plapand, nepatat, al carui suflu reuseste sa impresioneze, sa ridice semne de intrebare, sa semene regrete si sa rascoleasca temeri. Drept pentru care-o lacrima inchinata povestii, n-ar face altceva decat sa rasplateasca suferinta de altadata.

Un dur font istoric este infatisat din ochii unui pui de om, un copil. Acesta nu este altcineva dik1ecaay3oasca6kou8scanprdavcanmg46kca8hopy9ca6u71atcakrvqsncac2aabycas2rc42ca2i3xvqcaezvk0dcasxn0s5cammm3prcand7b1wcavyc35fcah4yjzecao329rdcar6sh64canibtnn The Boy in the Striped Pyjamas (2008)decat fiul unui comandant german. Lumea ii este descusuta din petecele rutinii sale in momentul in care tatal, avansat acum, propune o mutare la tara. Plin de indoieli si regrete, Bruno si familia vor intampina noul camin cu sfioase perspective si schimbari de situatie. Baietelul crede ca noua sa locuinta se afla-n vecinatatea unei ferme, ceea ce pentru el insemna posibilitatea unor noi parteneri de joaca. “Ferma” nu este altceva decat un lagar in care viata acelor oameni (evreii) se scurgea pe nesimtite, cu ajutorul fiecarui minut petrecut pe acel taram al groazei. Desi ii este interzis accesul in preajma amplasarii lagarului, Bruno va explora locul, intamplare ce va fi soldata cu prietenia lui Shmuel, un copil evreu.

Download subtitrare “The Boy in the Striped Pyjamas” in curand.

4g0n0camrqebnca0qrccmca9j0toscan6j12pcau8zs9tcabz5lpfcaacndxucalta1yacat7uj00cab0v87qcat1ffx9ca12d910ca6ujzslcagpxed9cacx4dh1car6s9v2caozfj1xcateha4ycaws4xkc The Boy in the Striped Pyjamas (2008)O lectie de prietenie, asta v-as servi eu voua. Poate, daca situatia s-ar fi desfasurat in alta maniera, as fi criticat cu brio si cu manuta pe sus toata schema ecranizarii. Gresit. Aici este vorba de fiinte nevinovate, fara pacate (majore): copii. Nu pot, ma roade mana pe tastatura sa le zic de rau. Nu, nu vreau s-apar evrei, nu vreau sa inculp germani, nu vreau sa carcotesc nimic de nimeni. Vreau sa cred ca de copii nu ne atingem, ca nu suntem in stare sa le frangem zborul inainte de vreme! Doar pentru ca deranjeaza. Retina sau surdina. N-avem dreptul, n-avem obrazul. Ca treburile stau altfel, si-n ziua de astazi, nu-i decat cliseu actual.

p.s: Ma primesc aia la Unicef?

Vizionati trailer:

2 COMENTARII

  1. Si eu il recomand.Trist,sfasietor sfarsitul pt persoane mai sensibile..dar care merita vazut. Cele mai multe filme cu tenta istorica ma plictisesc,dar asta are atatea semnificatii ascunse,priviri triste,lectii de viata in ele,incat merita vazut!

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.