Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (2007)

8

sweeney todd afis Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (2007)Actori: Johnny Depp, Helena Bonham Carter, Alan Rickman, Sacha Baron Cohen

Johnny Depp le făcuse cam pe toate până la acest film. Interpretase o gamă variată de roluri, de la cele mai uşurele, să le zicem, până la unele de compoziţie, abordând cam toate genurile posibile. Un musical îl lipsea din palmares, iar Tim Burton, vechiul său prieten şi colaborator, s-a gândit să repare această nedreptate.

Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street este un celebru musical de pe Broadway croit parcă după stilul lui Burton: întunecat, misterios, violent. Benjamin Baker, interpretat de Johnny Depp, avea o viaţă fericită în Londra de acum un secol şi jumătate. Avea o soţie frumoasă, o fiică ce semăna cu mama ei şi o meserie din care putea trăi decent. Totul se schimbă atunci când un judecător remarcă frumuseţea soţiei sale şi decide să scape de bărbier pentru a o putea cuceri mai uşor. Benjamin Baker este aruncatsweeney todd 1 Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (2007) în închisoare, fără motiv, iar anii petrecuţi în temniţă îl schimbă. El revine după mult timp în oraşul care acum îi provoacă coşmaruri cu un singur gând: răzbunarea. Îşi schimbă numele în Sweeney Todd şi începe să urzească un plan pentru a-şi înfăptui marea dorinţă. Prea multe nu mai avea să ceară de la viaţă: aflase că soţia murise, iar fata lui era ţinută sub cheie de judecătorul atotputernic. Ajutat de una din ciudatele cartierului, interpretată de Helena Bonham Carter, el găseşte modalitatea de a rezolva problema cu duşmanul său de moarte.

Acţiunea pare desprinsă dintr-un film de acţiune. Problema e că Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street nu este numai un film de acţiune. Se cântă în proporţie de 90 la sută, ritmul este lent, ca într-un musical, iar cine nu este obişnuit cu aşa ceva se poate plictisi de moarte, în ciuda scenelor mai tari din film.

Sweeney Todd este interzis sub 18 ani, dar nu atinge nivelul de violenţă pe care îl regăsim în mai multe horrouri cosweeney todd 2 Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street (2007)ntemporane. Ok, bărbierul nu este întotdeauna foarte îndemânatic, pe unii clienţi îi cam rade…de tot, însă nu aici este marea oribilitate a acestui film. Sfatul meu: nu este bine să mâncaţi înainte de acest film, dar nici după el nu veţi avea o poftă prea mare. Mai ales dacă este vorba de plăcinte.

Download subtitrare “Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street” click aici.

Una peste alta, Sweeney Todd: The Demon Barber of Fleet Street nu e pentru toate gusturile, e un experiment al lui Tim Burton, nu foarte digerabil. Însă, din punct de vedere cinematografic, este un film fără cusur, încadrându-se foarte bine în cele două genuri dominante: musical şi horror.

Vizionati trailer:

8 COMENTARII

 1. multumesc baieti pt subtitrare…dar este pt 2 cd…iar yo am filmul pe 1 cd…merci oricum…este un site bine stucturat…bravo!!!

 2. Ne pare rau pentru problema, insa de acum incolo o sa incercam sa uploadam subtitrarea atat pentru varianta pe 1 cd cat si pentru varianta pe 2 cduri a subtitrarii.

 3. In Cry-Baby vocea lui din melodii i-a fost dublata, nu pentru ca la acea vreme ar fi fost mai proasta, ci pentru ca regizorul a preferat ca altcineva sa interpreteze melodiile, vazandu-l pe Johnny cam agitat si nesigur de aptitudinile sale. Sweeney Todd e oficial primul musical in care Johnny Depp canta… si incanta 😉

 4. Tocmai l-am vizionat si…ascultat
  M-a surprins calitatea filmului.
  Nu s-a facut rabat la nici un nivel, vis a vis de productie.
  Nu simti nici un compromis si asta pt ca nu exista.
  Muzica este fenomenala.
  F bine aleasa distributia. Spre exemplu, nu vad alta actrita in locul Helenei Bonham Carter, s.a.m.d.
  Nimic nu mi s-a parut mai cumplit in film, decat scenele in care clientii barbierului cadeau in cap. Nu-mi dau seama cum au filmat. De fapt nici nu-i treaba mea.

 5. […] Regizorul Gore Verbinski i-a anuntat pe reprezentantii Disney si pe producatorul Jerry Bruckheimer ca nu va mai regiza cea de-a patra parte a cunoscutului film cu pirati. Verbinski nu va pleca departe de filme si va incerca o transpunere in pelicula a unei adaptari dupa jocul video BioShock. Universal Pictures va lansa acest film, iar pentru el a fost adus si scenaristul John Logan, cel care are in portofoliu filme ca “Any Given Sunday”, “Gladiatorul”, “The Last Samurai” si “Sweeney Todd“. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.