Stoker (2013)

1

Stoker prezintă drama unei familii disfuncționale din suburbiile unui oraș american. Chan-wook Park este considerat un Quentin Tarantino korean datorită violenței și complexității personajelor pe care le concepe. Filmul nu este pentru oricine. Nu mă refer aici la limita de vârsta 15+, ci la faptul că deși amatorii filmelor psihologice vor fi incitați să descopere adevarata intrigă a acțiunii, cei care preferă filmele comerciale vor pleca din sală puțin dezamăgiți.

stoker2 Stoker (2013)Filmul începe cu moartea lui Richard Stoker (Dermont Mulroney) într-un accident de mașină chiar de ziua în care fiica sa, India (Mia Wasikowska), împlinea 18 aniIntriga filmului începe cu apariția fratelui mai mic al lui Richard, Charlie Stoker (Matthew Goode). Familia este surprinsă de apariția acestuia, în special India, care nici nu știa de existența unchiului său. Legătura dintre cei 2 se intensifică pe parcursul filmului, însă nu este o relație simplă, unchi-nepoată, ci una plină de sentimente incerte. Charlie dezvoltă o relație la fel de stranie și cu văduva fratelui său, Evelyn (Nicole Kidman), care este atât de vrăjită de acesta încât uită și de doliul pe care ar trebui să-l țină. Distanța dintre mamă și fiică se mărește din cauza sentimentelor pe care fiecare dintre ele le are pentru Charlie. Trecutul lui Charlie este controversat, iar apariția sa imediat după moartea fratelui său nu este o simplă coincidență.

Stoker Mia Wasikowska Stoker (2013)

Regia filmului este impresionantă, iar suspansul pe care Park îl creează înainte de a-și ucide personajele este asemănător cu cel al lui Hitchcock prin unghiurile de filmare și a coloanei sonore. Scenariul realizat de Wentworth Miller, protagonistul serialului Prison break, și Erin Cressida Wilson, care are o slăbiciune pentru thriller-urile “creepy”, prezintă o acțiune simplă cu personaje complexe și greu de descifrat. Personal, consider că filmul merită văzut și apreciat doar de fanii acestui gen, care pot înțelege și urmări evoluția unor astfel de personaje. Filmul va avea premiera în cinematografele mioritice pe 29 martie 2013.

 

Vizionați trailer:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.