Stardust (2007)

2

“Are we human because we gaze at the stars, or do we gaze at them because we are human?” Pointless, really… Do the stars gaze back?”

O poveste magica, un basm care era necesar pe piata cinematografica, un film cu o distributie impresionanta care cucereste instantaneu, inca din primele momente prin atmosfera unica, prin peisaje cum rar iti sunt redate in peliculele recente.Filmul are la baza romanul cu acelasi nume, scris de Neil Gaiman, redactarea acestuia datand inca din 1994. Rezultatul final este un film ce mi l-as fi dorit transformat in franciza. Pentru a da veridicitate subiectului povestii, avem chiar si un narrator care enunta intregul subiect, Ian McKellen, fiind numai potrivit.

Pulbere de stele 2 460x306 Stardust (2007)

Subiectul nu trebuie dezvaluit decat intr-o anumita masura, pentru ca durata de 125 minute cuprinde atat de multe evenimente si este un amalgam de aventuri, rasturnari de situatii, momente amuzante, dramatice si romantice deopotriva. Tristan, locuieste impreuna cu tatal sau (primele minute traseaza povestea sa) intr-un sat atemporal. Indragostit, sau cel putin asa crede ca este de cea mai frumoasa (superficiala daca ma intrebati pe mine) fata din sat. Ar face orice pentru a o impresiona, astfel ca nu sta pe ganduri atunci cand aceasta ii cere sa plece in cautarea unei stele cazatoare pe care o vad amandoi. Singura problema ar fi cum sa traverseze zidul care inconjoara satul, un zid de o insemnatate importanta cum ni se va revela ulterior. In cautarea frumoasei stele, care se va dovedi intruparea unei fapturi cuceritoare, pornesc o vrajitoare nu tocmai bine intentionata, niste printi aspiranti la tronul unui regat si un grup de pirati. Toti ravnesc acelasi lucru, fiecare pentru un alt scop: inima sa. Misiunea initiala a lui Tristan, devine alta si de aici o intreaga epopee

Pulbere de stele 1 460x306 Stardust (2007)

Numele vrajitoarelor din film nu sunt alese intamplator ci vin ca inspiratie din mitologia greaca reprezentand creaturi demonice. De asemenea numele printilor, prezinta ordinea nasterii, locul fiecaruia in familie. Daca vreti sa fiti suprinsi de Robert de Niro printr-o costumatie comica, sa fiti pasagerii unei calatorii antrenante sau sa va rasfatati cu o pelicula relaxanta ce nu solicita decat buna dispozitie, atunci “Stardust” iti asigura ingredientele necesare unei astfel de experiente. Compartia cu “Princess Bride”  productie a  anilor ’80 este inevitabila, insa “Stardust” ridica stacheta cu mult, gratie efectelor speciale, deloc neglijabile.Un film ce cu siguranta merita urmarit, urmarit, recomandat si iar urmarit. Nu exagerez. Este minunat :-). Odata cu genericul va incepe si o melodie care mie imi place foarte mult si care a promovat filmul, solistii fiind cei de la “Take That” Voi ce parere aveti?
Vizionati trailer:

2 COMENTARII

  1. […] Pfeiffer si Robert De Niro au mai jucat impreuna in Stardust (regia: Matthew Vaughn) si New Year’s Eve (regia: Garry Marshall). Cel mai recent film in […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.