Star Trek Into Darkness (2013)

3

J.J. Abrams s-a întrecut pe sine în această continuare a succesului din 2009 cu care a reușit să mulțumească atât criticii cât și fanii francizei. Entuziasmul cu care l-am așteptat cu toții este răsplătit cu două ore de acțiune cap-coadă, cu spectaculoase imagini vizuale acompaniate de senzaționala coloană sonoră a lui Michael Giacchino. Anticipația unei continuări a lăsat foarte mult timp fanii speculând despre identitatea personajului negativ, mai ales când zvonurile că Benedict Cumberbatch îl va juca au fost confirmate.

star trek into darkness 3d 859427l e1368136837265 Star Trek Into Darkness (2013)

După o misiune care pune în pericol dezvoltarea unei întregi civilizații, abilitățile de conducere ale căpitanului James T. Kirk sunt puse la îndoială, acesta fiind retrogradat ca Prim Ofițer. Când un atac terorist este ațintit asupra căpeteniilor Academiei Flotei Spațiale, nava Enterprise este trimisă să pună capăt acestei noi amenințări. Problema însă este că persoana răspunzătoare pentru atac, John Harrison, se refugiază pe teritoriu klingonian, lucru care ar putea declanșa război între cele două rase. Kirk va trebui să facă tot ce-i stă în putință pentru a-și salva echipajul.

star trek into darkness 574365l e1368136896539 Star Trek Into Darkness (2013)

Actorii interpretează cu succes personajele echipajului Enterprise, păstrând esența acestora dar adaptându-le propriilor convingeri. Kirk, Spock și Uhura rămân în prim-planul acțiunii, relația primilor doi fiind sufletul întregii francize. Cumberbatch este un excelent și impresionant adversar. Dr.McCoy (Karl Urban) împreună cu Scotty (Simon Pegg) oferă umorul care detensionează deseori atmosfera. Comparația inevitabilă dintre cele două pelicule mă face să cred că acesta este fratele mai mare și mai serios al primului. Into Darkness abordează tangențial terorismul, o temă suficient de controversată cât să fie pentru unii un deal breaker ori să pară o metodă ieftină de a atrage publicul de partea filmului. Eu zic că per ansamblu în loc să ne facem griji de manipularea publicului și alte asemenea păcate capitale, să ne bucurăm de acele minute pe care le petrecem pe marginea scaunului, cu sufletul la gură.

76251355166072 hh 27766r 2 e1368140676488 Star Trek Into Darkness (2013)

Abrams s-a mai temperat de data aceasta cu folosirea caracteristicului lens flare, de care recunoaște și el că a abuzat în trecut în dorința sa de a releva ideea „the future is bright”. Din păcate pentru următorul film, pentru că Paramount nu mai poate răbda un hiat de patru ani între producții și din cauza angajamentului asumat cu regia filmului Star Wars episode VII, al treilea film din serie nu îl va mai avea ca regizor pe Abrams, însă va continua ca producător alături de compania sa, Bad Robot Productions. Star Trek Into Darkness nu-i va dezamăgi pe cei care au apreciat prima parte, și nici pe vechii trekkies, chiar dacă viziunea creatorilor se distanțează de cea a filmelor originale. Filmul va avea premiera în România pe 17 mai 2013.

Vizionați trailer:

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.