Speak (2004)

2

Nu-mi place sa discut despre un actor doar raportandu-ma la vorbele “X care a jucat in Y”. Astfel, nefiind totusi un mare fan al ei, n-am vrut s-o asociez pe Kristen Stewart cu fata aia din Twilight. Si sa faci asta nu-i chiar atat de dificil, caci tanara actrita are destule filme in catalogul personal. Unul dintre ele este chiar “Speak”, o poveste ce se apropie cu pasi repezi de o drama, de intamplarile mai putin placute ale vietii de adolescent. Primit foarte bine de catre public dar si critici, filmul pentru mine, n-a reprezentat tocmai vreo revelatie sau ceva. Dar trebuie sa recunosc c-a fost placut s-o vad pe Kristen la treaba si ca nici desfasurarea actiunii n-a fost prea rea. Abordarea nu aduce a film cu adolescenti tipic, dar nici nu se salveaza printr-o originalitate desavarsita. De fapt, inspiratia este data de romanul-omonim al lui Laurie Halse Anderson. Lectie de morala, mesaj subliminal ori o poveste ce poate deveni o oricaruia dintre noi? Asta ramane de vazut.

Melinda Sordino starneste reactii nu tocmai pozitive atunci cand apare. Sordino este urmarita de Mrs Neck pentru c-a indraznit sa-i intarzie la curs, profesorul de arte Freeman ii da ca inspiratie un arbore, iar vechile ei bune prietene o evita, rupand orice legatura cu ea. Dar fata n-a fost privita intotdeauna drept o ciudata depresiva, ea fiind chiar una dintre multele adolescente pline de viata si cu preocupari din cele mai diverse. Pana cand, la petrecerea de sfarsit de an este agatata de un coleg mai mare, Andy Evans, flirt ce se va incheia destul de prost, Melinda sfarsind violata de catre acesta.

img 4654a47a30e3a1 Speak (2004)

Momentul de dupa o surprinde pe fata apeland numarul de urgenta, apel ce se va solda cu boicotul petrecerii. Pentru ca nu va marturisi adevarul, aceasta va fi doar fata care a chemat Politia si a stricat distractia. Dar pana cand?

j1 Speak (2004)

Putem lua titlul si drept indemn. Se stie ca tacerea este uneori de aur. Este bine sa stii cand trebuie sa taci. Dar bineinteles, trebuie sa-ti dai seama cand e si timpul sa vorbesti. Situatia se poate schimba odata ce inveti sa comunici. Cu tine, cu ceilalti. Privind filmul, probabil vei oscila intre a observa stilurile total diferite de predare puse in joc, dar si comportamentul deloc incurajator al adolescentilor, mimetism de frunte al vietii de licean. Pelicula are cu siguranta momentele ei bune, iar Kristen Stewart arata ca poate mai mult decat sa faca pe victima cu vampirii.

Vizionati trailer:

2 COMENTARII

  1. Mie chiar mi-am placut.Mi se pare un film care chiar transmite un mesaj.Kristen Stewart nu joaca chiar rau, iar astfel de roluri i se potrivesc de minune.

  2. mi-a placut filmul. m-a emotionat chiar drama prin care trecea mellinda. as fi vrut sa fie mai puternica si sa ia atitudine, dar filmul de fapt arata realitatea, in care femeile se inchid in interior si nu au curaj si putere sa lupte impotriva abuzurilor. kristen stewart joaca bine rolul de teenager. multe cadre din filmul asta m-au dus cu gandul la twilight: mell si colegul de biologie, marul, zona de mese din scoala si dicutiile despre baieiti, era o faza la un moment dat cand credeam ca vorbesc despre edward cullen. 😛

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.