Sleepers (1996)

0

Filmul este realizat după un caz real. Cel puţin aşa susţine Lorenzo Carcaterra, autorul cărţii după care a fost realizat această producţie. El a fost însă contrazis de mai multe persoane care nu au găsit faptele similare în analele justiţiei americane, dar acest lucru are mai puţin importanţă. Barry Levinson, o personalitate a cinematografiei americane, a scris scenariul, a regizat acest film şi a reuşit să convingă actori importanţi să i se alăture în acest proiect (îi puteţi vedea mai sus). Rezultatul mi s-a părut unul mediu, povestea avea un potenţial mult mai mare decât ceea ce a ieşit, dar aşteptările erau poate mai mari atunci când ai la dispoziţie o poveste aşa de controversată şi vedete de rangul lui De Niro sau Dustin Hoffman.

sleepers 1 Sleepers (1996)

Shakes (Jason Patric), Michael (Brad Pitt), Tommy (Billy Crudup) şi John (Rom Eldard) sunt foarte buni prieteni în New-Yorkul anilor 60, aflaţi la vârsta când căutau un drum pe care să o apuce în viaţă. O întâmplare nefericită avea să le schimbe existenţa. Cei patru răstoarnă o tonetă de hot-dog pe scările de la metrou, iar aceasta avea să omoare un om. Pentru că erau minori, ei au fost trimişi la o şcoală de corecţie timp de un an. Aici aveau să fie violaţi şi torturaţi în mod repetat de gardieni, în frunte cu Nokes (Kevin Bacon). După 15 ani, Tommy şi John se vor întâlni cu Nokes şi-l vor ucide fără ezitare, iar Michael şi Shakes se vor strădui din răsputeri să-i salveze, primul dintre ei fiind chiar procurorul care se va ocupa de caz.

sleepers 2 Sleepers (1996)

În ciuda numelor mari care dau viaţă personajelor, actorii nu reuşesc să iasă prea mult în evidenţă. Ei se achită bine de sarcini, dar nu fac roluri memorabile, niciunul dintre ei, poate şi pentru că nu au avut la dispoziţie o povestea foarte închegată cu personaje foarte bine conturate. Una peste alta, “Sleepers” nu este un film rău, dar nici să nu vă aşteptaţi la vreo capodoperă. Plus că de la un anumit moment devine mult prea previzibil. Totuşi, este o poveste despre o prietenia adevărată, care a rezistat timpului şi unor perioade dificile când a fost pusă la încercare şi despre lucrurile pe care suntem în stare să le facem pentru a-i salva pe cei dragi chiar dacă unii dintre ei nu ar trebui salvaţi.

Vizionaţi trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.