Skyline (2010)

1

“What are you going to do when all the blinds fall down?”

Urasc tendinta asta tot mai des intalnita, dar total nejustificata de a incerca sa faci un blockbuster bazat doar pe explozii,dezastre sau extraterestrii care invadeaza Pamanatul, insa fara a avea in spate o sustinere solida. Prostie, incoerenta, superficialitate-  ar rezuma cel mai bine dezastrul care poarta numele pompos „Skyline”.  Sunt multe elemente care fac diferenta dintre un film bun si unul prost, diferente care intaresc apartenenta peliculei de fata la categoria “pierdere de timp”. Principalul atu care recomanda filmul era trailerul. Cuprinde cele mai covarsitoare secvente, si mascheaza lipsa consecventei, sprijinita de un acting lamentabil.

Skyline 1jpg 460x191 Skyline (2010)

Daca punem la socoteala faptul ca filmul a fost turnat aproape in intregime cu niste camere ieftine, inchiriate de catre regizorii Strauss si ca efectele speciale au avut o valoare de doar zece milioane de dolari (pare fabuloasa suma, insa nu suficiente pentru un rezultat laudabil), atunci ne-am face o opinie anticipat despre ce inseamna un esec cinematografic. Sunt pelicule al caror succes nu se masoara in investitie, insa “Skyline” nu face exceptie de la regula. Los Angelesul este asediat de o pleiada de lumini albastre care absorb oamenii, fara ca acestia sa se poata impotrivi. Subiectul se axeaza pe mai multi prieteni care se trezesc dupa o noapte de sarbatoare de zgomote si straluciri apocaliptice. Cuplul instrainat deja, Jarrod (jalnic Eric Balfour) si Elaine (Scottie Thompson), vor trebuie sa descopere ce se intampla si eventual sa scape cu viata.

Skyline 2 460x190 Skyline (2010)

Unele scene mi s-au parut ridicol de slabe si nici macar tensiunea prezenta (in cote diminuate totusi) nu salveaza filmul. Replicile intrunesc exact ceea ce displace cel mai mult unui public exigent: indolenta. Finalul ar putea fi privit in doua moduri. O data ca un mare twist ce incearca sa ridice ancora, sau ca o dezamagire si mai mare pentru ca lasa loc de continuare. Nu stiu cate persoane mai sunt totusi disponibile sa dea o sansa unui sequel ce nu ar promite. Am prieteni carora chiar le-a placut „Skyline”. Nu le contest opinia, insa sunt tare curioasa ce ar putea propune pelicula ca una care merita urmarita

 

Vizionare placuta ?

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.