Skyfall (2012)

6

Nu la mult timp după sărbătorirea a 50 de ani de la legendara nastere în cinematografie a iconicului personaj James Bond, îşi face apariţia cel de-al 23-lea film dintr-o franciză cât se poate de longegivă. Încă la o vârstă fragedă am apucat să descopăr pentru început doar partea “contemporană” a francizei, unde celebrul personaj a suferit importante schimbări de la misiunile abordate până la personalitatea sa, faţă de trecutul său de spion. Această ultimă parte anunţă schimbarea începând cu titlul care pentru prima dată nu foloseste ca inspiraţie din povestile lui Ian Fleming, fiind numit pur şi simplu Skyfall, denumire despre care veţi descoperi mai multe o dată cu vizionarea filmului.

Daniel Craig se află în postura de agent MI6 pentru a treia oară, probabil acest rol îi va fi ieşirea de pe marea scenă, care de altfel e una glorioasă în vremuri grele pentru acest serviciu secret. Trecând la lucruri concrete cum ar fi desfăsurarea acţiunii, am descoperit un “storyline” structurat la modul clasic, cu o explozie a acţiunii în primele secvenţe filmate urmate de piesa introductivă a cântăreţei Adele. Momentele următoare cunosc o ameliorare dramatică a momentelor de acţiune, dar perfect direcţionate pentru a cunoaste mai bine faţa umană a lui James Bond şi relaţionarea mult mai realistică cu personajele din jurul său. Această abordare realistă asupra personajului principal face parte dintr-un trend cinematografic la modă în ultimul timp, o apropiere sentimentală faţă de protagonist ce dă o altă alură filmului.

Skyfall JamesBond 2377965b Skyfall (2012)

 
Proaspăt iesit din sala de cinema (unde în mod surprinzător cei mai mulţi erau trecuţi de-a doua vârstă) am rămas cu o impresie destul de bună de ceea ce a expus noul Bond, punctând decisiv la nivel de locaţii exotice:  aglomeratul Instanbul, tehnologizatul Shangai, eleganta Londră, plus frumoasa Scoţie. Un decor completat de-o acţiune demnă de-un James mai bătrân, dar experimentat în lupta contra unui villain credibil interpretat de Javier Bardem. Skyfall are un parcurs în fortă ce ne-a dezvăluit câte un pic din fostele gadget-uri, trecutul obscur şi vechile metode, dar a şi deschis o altă fereastră spre un viitor promiţător de misterios.

Vizionaţi trailer: 

 

6 COMENTARII

  1. Un film foarte asteptat si destul de bun, dar parca Casino Royale a fost putin mai placut.Poate pentru ca imi place poker-ul sau poate, pentru ca era si o femeie langa el …

  2. […] Din seria recenziilor de pe alte meleaguri va ofer o frantura din: “Nu la mult timp după sărbătorirea a 50 de ani de la legendara nastere în cinematografie a iconicului personaj James Bond, îşi face apariţia cel de-al 23-lea film dintr-o franciză cât se poate de longegivă. Încă la o vârstă fragedă am apucat să descopăr pentru început doar partea “contemporană” a francizei, unde celebrul personaj a suferit importante schimbări de la misiunile abordate până la personalitatea sa, faţă de trecutul său de spion. Această ultimă parte anunţă schimbarea începând cu titlul care pentru prima dată nu foloseste ca inspiraţie din povestile lui Ian Fleming, fiind numit pur şi simplu Skyfall, denumire despre care veţi descoperi mai multe o dată cu vizionarea filmului.” restul recenziei pe FilmeTari… […]

  3. Maxim 6 pentru acest film. Deja serialul James Bond devine anticipabil , plictisitor , plin de amuzament. Oare de cate ori va muri James Bond si va reinvia pana cand o sa inteleaga si ei odata ca nu e deloc plauzibil ce se intampla. Are scapari uriase acest Skyfall. 10 oameni care vin sa distruga o casa , si trec pe langa masina parcata in fata casei fara sa arunce macar o privire , iar aceasta le este fatala ; James Bond in situatia de a fi ucis de 2 ori , stand fata in fata cu un pistolar , scapa ca prin urechile acului printr-un hazard de intamplari prost regizate. Moartea lui M care era clara din primele 30 de minute ale filmului . Vechea poveste ca desi nu este cel mai bun este trimis in misiune , vrand astfel sa se dea un exemplu de incredere. Totul este plictisitor … Acord 6 doar pentru ca sunt de parere ca Daniel Craig este actorul perfect pentru a interpreta James Bond.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.