Sergiu Nicolaescu lansează filmul “Carol I”

0

img-2342Sergiu Nicolaescu continuă seria filmelor istorice şi pregăteşte la sfârşitul acestei săptămâni lansarea oficială a celei mai recente sale producţii – Carol I. Este binecunoscută pasiunea regizorului pentru evenimentele importante ale istoriei naţionale, iar cele mai reprezentative au fost deja ecranizate. Printre cele mai cunoscute filme cu temă istorică ale lui Sergiu Nicolaescu se află: Dacii, Mihai Viteazul, Mircea sau Triunghiul morţii. De această dată, cunoscutul regizor ne aduce în prim-plan figura marcantă a lui Carol I, rege socotit de mulţi istorici drept întemeietorul României moderne.

Aflat la graniţa dintre documentar şi film artistic, producţia ne prezintă ultimele zile din viaţa lui Carol I. În afara lui Sergiu Nicolaescu, în acest film îi mai putem urmări pe Răzvan Vasilescu în rolul lui Ionel I.C.Brătianu, Geo Dobre – Regele Ferdinand şi Andreea Şofron – Regina Maria. Filmul a fost realizat într-un ritm alert, având în vedere că pe data de 11 august 2008, la Castelul Peleş, a fost realizată prima secvenţă a acestei producţii. Carol I este un proiect câştigat la CNC în anul 2006 pentru care Sergiu Nicolaescu s-a documentat intens în ultimii ani.

Iubitorii filmelor istorice marca Sergiu Nicolaescu vor avea ocazia img-2399să urmărească în premieră de vineri, 8 mai, la cinema Union şi The Light, Carol I, un film care va fi disponibil atât în cinematografe, cât şi pe DVD. De asemenea, alături de lansarea filmului în cinematografe şi DVD-ului, Sergiu Nicolaescu pregăteşte şi lansarea cărţii cu acelaşi nume.

Filmul este o producţie MediaPro Pictures care marchează o premieră în cinematografia româneasca – acelaşi actor joacă la vârste diferite acelaşi personaj în două filme distincte – Sergiu Nicolaescu în rolul regelui Carol I atât în Pentru patrie (1977), cât şi în Carol I (2009).

Premiera de gală a filmului Carol I va avea loc sâmbătă, 9 mai, de la ora 19.00, la Cinema Pro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.