Pretty Woman (1990)

5

pretty woman55 Pretty Woman (1990)Actori: Richard Gere, Julia Roberts,  Jason Alexander

Facand un calcul simplu aveam 7 ani cand a parut filmul acesta, perioada pe care o asociez cu povestile, desenele animate si Mos Craciun. Ce legatura are asta cu Pretty Woman? Pai, daca l-ati vazut, cred ca sunteti de acord cu mine ca intreg filmul este o poveste  in care Fat Frumos e un bogatas, Cenusareasa e o prostituata, iar calul alb e inlocuit cu o masina de lux. Cu toate ca filmului ii lipseste credibilitatea, reuseste sa te distreze si asta pentru ca Julia Roberts este adorabila in rolul lui Vivien.

Pelicula incearca sa te convinga ca oricat de groaznica ar fi viata ta la un moment dat exista undeva in lumea aceasta un Fat Frumos care abia asteapta sa vina sa te salveze. In Pretty Woman, el  este intruchippretty woman l Pretty Woman (1990)at de Edward (Richard Gere). Ajuns in Los Angeles in interes de serviciu, Edward angajeaza o prostituata Vivien pentru a-l insoti la petreceri si la evenimentele mondene. Fata se dovesteste a fi exact opusul prietenilor lui plictisitori: e plina de viata, amuzanta, sufletista si inteligenta. Lucrurile incep sa se complice in momentul in care cei doi incep sa se ataseaze unul de altul.

Pretty Women este un film care a pornit de la un buget mic si a ajuns sa aiba un succes neasteptat la public. Iar rolul lui Vivien a fost rampa de lansare pentru Julia Roberts, prestatia ei pretty woman Pretty Woman (1990)fiind rasplatita cu un Golden Globe, un Bafta si o nominalizare la Oscar. Ca amanunt interesant, pentru rolurile principale au fost alesi initial Al Pacino si Meg Ryan dar ambii au refuzat. Si inca ceva: este o scena in care Richard Gere chiar canta la pian melodia respectiva fiind compusa de el. Tot pe coloana sonora a filmului apare si melodia formatiei Roxette  “It must been love”.

Vizionati trailer:

5 COMENTARII

  1. Unul dintre filmele mele preferate 🙂 !
    In caz ca mai exista cineva care nu l-a vizionat il recomand cu caldura 😀 !

  2. poi ce sa zic e interesant… nu stiu nu am vazut filmul dar o sa il vad ca ma bate la cap prietena sa il vad 😀

  3. […] the kind I like to meet …” Da, când zici Richard Gere te gândeşti automat la “Pretty Woman” şi la Julia Roberts. Şi-a început cariera de actor în anii 70, dar succesul a apărut […]

  4. […] 10. Pretty Woman (1990) – [Nominalizat la 1 Premiu Oscar] […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.