Weekend cu Mama (2009)

12

60251399 223x300 Weekend cu Mama (2009)Actori: Adela Popescu, Medeea Marinescu, Razvan Vasilescu, Gheorghe Dinica

Media Pro Pictures scoate inca un film romanesc pe tava de prajituri cinematografice. Eram astazi in autobuz spre casa si ma gandeam ce ar trebui sa scriu despre filmul asta. Stiti care este primul nume de film facut de MediaPro care-mi vine in minte? Poveste de Cartier. Da, filmul ala pe care toti manelarii il apreciaza. Si sa nu se inteleaga acum ca “manelar” este o jignire. Nu. Este o descriere pentru persoanele care asculta manele. La fel cum sunt rockerii sau mai stiu eu ce adepti ai unui stil muzical. In primele 20 de minute dupa vizionarea de presa, ma gandeam ca “Weekend cu Mama” este un film bunicel. Acum, la mai bine de 4 ore va spun ca este un film slab. Este un film pentru curiosii ce vor sa vada un film semnat Stere Gulea, dupa vreo 14 ani si un film pentru fanii Adelei Popescu. Adica nu pentru mine.

Desi nu sunt un consumator de filme romanesti, actiune mi-a atras putin atentiaweekend cu mama 23 200x300 Weekend cu Mama (2009). O mama isi parasise fetita pentru a pleca in Spania sa munceasca. Se intoarce in Bucuresti cand fata are 18 ani. Trecuse insa prea mult timp, iar tipa (rolul jucat de Adela Popescu) ajunsese o drogata. Mai mult, plecase de acasa dupa un incident cu fostul sot al mamei ei. Intr-un weekend mama fetei incearca sa o convinga sa lase deoparte toate aceste probleme. Am vazut weekend cu mama 37 300x200 Weekend cu Mama (2009)astazi un actor bun, sa zicem un tanar despre care vom mai auzi. Numele sau este Tudor Aaron Istodor, iar in film joaca rolul prietenului drogatei (un drogat si el).

V-am mai spus vreodata ca nu-mi plac filmele in care la fiecare 5 minute apare unul care fumeaza? Si dinaia care fumeaza cu patima, de parca fumatul ar fi inima imaginii ce se vrea transformata in arta. Mai tineti minte emisiunea aia de pe protv “Tu stii ce mai face copilul tau?”. O sa v-o reamintiti. Filmul este… prea simplu si au fost momente pe parcursul lui cand aveam impresia ca gata, se termina. Apatic si fara o intriga puternica (o coloana sonora de filme horror nu face o intriga), filmul reuseste sa te surprinda doar prin final. Un final de expediere (cum spunea cineva in sala).

Vizionati trailer:

12 COMENTARII

  1. Eu nu am vazut inca filmul, insa sunt un fan Trainspotting. Acolo se fumeaza non stop si nu m-a deranjat chestia asta intr-un mod special. Limbajul obscen si scenele “horror” condimenteaza foarte bine actiunea filmului astfel incluzand elemente si din alte genuri.
    Astept sa vad filmul si iti dau un raspuns concret dupa 🙂

  2. ei,floryane, unii ar putea spune ca esti rautacios, dar mie mi-a placut recenzia ta.Nu intentionez sa vad filmul din mai multe motive:1.nu sunt consumatoare de filme europene, in general si de filme romanesti de dupa’89, in special;2.Adela Popescu?!?!ma ingrozeste doar gandul…;3.subiectul nu mi se pare prea interesant dupa toata campania pro-tv-ului.Asa ca ms pt recenzie, cu siguranta m-ai convins, daca mai era nevoie, ca nu am ce vedea…

  3. si au am vazut trailerul
    la fel cum au facut si cei care au votat deja filmul
    adevaratii “votatori” isi exercita dreptul dupa ce chiar au vazut filmul
    pentru ca eu cred ca toate promourile sunt “roz”
    ne citim vineri seara 😉

  4. @floryan eu zic ca din moment ce au fost niste oameni invitati acolo si-au asumat un risc! si faptul ca tu scrii despre weekend cu mama aici, chiar si negativ, este un plus pentru ei, le faci filmul cunoscut ! Orice publicitate gratis, fie ea negativa sau pozitiva este un plus!

  5. […] ce cadrul restrans (jumatate de sala) de la vizionarea de presa a productiei romanesti “Weekend cu Mama“ s-a rarefiat a urmat conferinta de presa. Regizorul Stere Gulea isi lansa un nou film dupa […]

  6. @Marshall: nu am stiut ce comentariu sa-ti public asa ca am taiat partea adresata annei si am lasat-o pe cea adresata mie. si stiu, doar faceam putina atmosfera 🙂

  7. Media Pro Pictures scoate inca “o panarama”de film romanesc
    Aceiasi actori, acelesi fete. Adela Popescu marea actrita a Romaniei. Tiganusi, Ingerasi Iubiri si care au mai fost …..Totally Bullshit

    Parerea mea !!!

  8. ma am vazut filmu si chiar mia placut.
    chiar daca nu o suport deloc pe adela popescu..a jucat destul de bine..
    si in comparatie cu 432 mi sa parut muuuult mai bun filmu..

  9. Am vazut filmul.M-a impresionat pana la lacrimi.Felicitari tuturor celor ce au contribuit la realizarea acestui film.Asteptam noi filme care sa prezinte realitatea Romaniei de astazi .Speram de asemenea ca publicul din Romania sa aprecieze astfel de filme ,sa inteleaga ca de multe ori ignoranta unei societati fata de problemele tinerilor naste monstri.In Romania lipseste solidaritatea umana ,radem unul de altul,ne barfim unul pe altul in loc sa ne ajutam.Daca prin realizarea unor filme gen Weekend cu mama se poate schimba incetul cu incetul mentalitatea romanului filmul si-a atins scopul.Succes tuturor .

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.