Rise of the Guardians (2012)

6

Rare sunt momentele, adult fiind, când mai poţi intra în pielea unui copil. Rare sunt şi animaţiile care pot readuce la viaţă (expresia e foarte departe de modul figurat) momentele copilăriei. Rise of The Guardians deschide cu mult fast sezonul sărbătorilor de iarnă, e parcă un cadou cinematografic primit putin mai devreme. Simfonie de culori, o imagistică superbă şi nişte efecte speciale care te fac să te minunezi asemeni unui copil când deschide cadourile de Crăciun. Poate cea mai vie şi captivantă animaţie văzută anul acesta, pe care nu o priveşti, ci o trăieşti. Cinci eroi, cinci personaje ce ne amintesc de copilărie. Cu toţii am crezut în Moş Crăciun, în Zâna Măseluţă, Iepuraşul de Paşte şi in Jack Frost. Cumva, dincolo de efectele care te arunca în universul eroilor, este şi abordarea emoţionala a spectatorului, care pe parcursul filmului ajunge să creadă din nou în existenţa lor.

Rise of the Guardians Jack Frost Bunny Rise of the Guardians (2012)

Într-o lume ocrotită de gardienii nemuritori, în care aceştia sunt iubiţi de către copii, apare un alt personaj cunoscut, ce ameninţa echilibrul. The Boogeyman. Sau Bau-Bau pentru noi. Teama pe care o inspiră este un pericol pentru inocenta copiilor de pretutindeni. Împreună, cei cinci eroi legendari vor lupta pentru a-l opri pe Bau-Bau şi de a proteja speranţele copiilor.

rise of the guardians review Rise of the Guardians (2012)

Publicul ţinta este reprezentat, evident, de copii. Aşa că filmul propune o poveste care să se limiteze la convenţional, respectând un pattern clasic pentru animaţii, cu anumite tipologii pentru personaje. Nu poate fi considerat un minus acest lucru, ţinând cont de faptul că plusează (generos) din punct de vedere vizual. Calitatea imaginii este elementul cheie care face diferenţa, iar experienţa IMAX nu a fost niciodată mai vie ca acum. Cei cinci protagonişti au un “centru” al lor care îi defineşte per total, cu mici schimbări. Moş Crăciun are tatuata pe braţe lista cu cei Naughty or Nice, are un accent rusesc şi… se foloseşte de săbii pentru a lupta. Easter Bunny vine de pe tărâmurile Australiei, iar Zâna Măseluţă e aproape o pasăre. Peste primele două cazuri pot trece cu vederea, întrucât au fost amuzante, însă niciodată nu mi-aş fi imaginat o pasăre care să adune dinţişorii. Şi nu sunt de acord cu ideea asta. Fiecare dintre ei are o trasatura fun, care este folosită pentru a stârni râsul. Sau mai bine zis, pentru a înmuia audienţa, întrucât pelicula te face mai mult să zâmbeşti, decât să râzi. Dar cel puţin e un zâmbet larg. 😀

Multă, multă culoare, originalitatea transpunerii poveştii la nivel de imagine şi cucerirea publicului. Aceste trei lucruri definesc Rise of The Guardians şi-l plasează în lista filmelor must-see de Crăciun.

Vizionati trailer:

6 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.