Repo! The genetic opera (2008)

2

Cu toata atentia pe care filmul Repo Men a primit-o in ultima vreme, nu am putut sa nu rememorez alt film cu un nume si subiect asemanator. Oh si ce mai film! Repo! The genetic opera este una din cele mai interesante productii de care am auzit si aproape ca-mi pare rau ca nu a avut succes. Asa cum anunta si titlul, este vorba de un musical. Totusi, consider ca ar fi fost mult mai bine sa nu fie. Chiar daca Sarah Brightman este una dintre actrite, in film mai apare si Paris Hilton, care practic se joaca pe ea si Alexa Vega, pe care o stiti cel mai bine din Spy Kids, si care, chipurile, ar fi si ea cantareata.

2ljmec9 460x253 Repo! The genetic opera (2008)

In fine, ne aflam in 2056, in era operatiilor si transplanturilor de tot felul. Oamenii par mai dependenti ca niciodata de bisturiu, iar compania Gene Co, care stapanea lumea, alimenta aceasta dependenta cu organele mesterite in laborator. Rotti Largo, proprietarul, era vazut ca un om bun, insa in spatele contractelor semnate de pacienti se afla un secret mortal. Cei care nu-si puteau plati operatiile la timp, erau vizitati de infricosatorul Repo Man, care lua organele inapoi. Pe acest fundal isi ducea traiul Shilo, o tanara bolnava de 17 ani, care fusese crescuta de tatal ei, dupa ce mama murise de aceeasi boala. Tatal protector nu ii da voie fetei sa iasa din casa, dar aceasta foloseste un pasaj secret pentru a iesi in fiecare noapte. Dar Shilo nu este urmarita doar de tatal ei. Ea este si in atentia lui Rotti, care o iubise pe mama fetei candva. Acum el cauta un mostenitor pentru Gene Co, deoarece proprii lui copii nu erau in stare sa conduca mai departe afacerea.

Zydrate Antomy repo the genetic opera 4504005 508 288 460x260 Repo! The genetic opera (2008)

Atmosfera din Repo! este gotica si intunecata, iar personajele se incadreaza foarte bine acestui context. Acestea sunt construite foarte bine, de la cumintica Shilo sau rasfatata Amber Sweet, fiica lui Rotti, pana la Grave Robber, probabil singurul personaj care stie cu adevarat sa cante, cu totii arata spectaculos. Mare pacat ca e musical! Melodiile nu au sens deloc, vizeaza cele mai banale lucruri, se canta in cele mai nepotrivite momente si versurile nici macar nu rimeaza. Multi au comparat filmul cu Sweeney Todd al lui Burton, dar nici vorba de asa ceva. Repo! este doar o copie muuuuult mai slaba. Filmul a fost apreciat insa, de siteurile horror, care l-au aclamat datorita faptului ca este diferit. Repo! este intr-adevar altfel, dar se putea mult mai bine, daca alegeau actori care stiau sa cante pe bune, sau nu il mai faceau musical si gata.

Am fost dezamagita de ce-am vazut.

2 COMENTARII

  1. “Repo! este intr-adevar altfel, dar se putea mult mai bine, daca alegeau actori care stiau sa cante pe bune, sau nu il mai faceau musical si gata.”

    Adica Sarah Brightman, Anthony Stewart Head si Terrance Zdunich nu stiu sa cante?

    Duuuuude…

    Singurul care cred ca nu avea nici o treaba cu cantatul este Paul Sorvino. Oricum, Repo nu avea cum sa NU fie muzical pentru ca asa a fost gandit de la inceput, un musical horror. Este intregul sau raison d’etre.

  2. am vazut filmu mm asa si asa mo speriat da sa fiu sincer am mai vazut filme de groaza ca resident evil si altele

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.