Regizorul Stefan Constantinescu a fost selectionat la Cannes

0

family dinner 2 460x273 Regizorul Stefan Constantinescu a fost selectionat la Cannes

Filmul Family Dinner (Middag med familjen) al regizorului roman Stefan Constantinescu a fost selectionat in categoria Semaine de la Critique a editiei de anul acesta a Festivalului de la Cannes (16 – 27 mai). Productia este un mediu-metraj de 25 de minute avandu-i ca protagonisti pe actorii Fanny Risberg, Michael Jansson şi Fanny Garanger. Imaginea este semnata de Alexandru Timosca. Filmul a fost propus spre selectionare de catre Suedia, tara in care Constantinescu locuieste din 1994.

family dinner1 460x306 Regizorul Stefan Constantinescu a fost selectionat la Cannes

Family Dinner analizeaza atmosfera din familia Christiansson, unde tatal si fiica pregatesc cina, iar mama se inchide in baie pentru a face schimb de sms-uri cu amantul sau. Nici cand mobilul ii ramane fara baterie, femeia nu pare a vrea sa se desprinda de lumea ei si sa sa intorca la familie.

Stefan Constantinescu este un artist complet, avand in palmares o varietate de proiecte. A regizat documentarul My beautiful Dacia si scurt-metrajul Troilebuz 92, a publicat cartea Epoca de aur ( care incearca sa prezinte realitatea comunista unui public ce nu a avut contact cu aceasta) si a avut in 2011 o expozitie personala, intitulata Un albastru infinit, la Londra. In prezent lucreaza la Viking Story Line, primul sau lungmetraj de fictiune, care se bucura de sprijinul Swedish Film Institute.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.