Red Dragon (2002) cu Anthony Hopkins

5

red-dragon-poster-1

Trebuie să recunosc că acest film m-a dezamăgit puţin, doar puţin. Personajul Hannibal Lecter mi se pare absolut genial, lăsând la o parte admiraţia mea pentru criminalii în serie. De altfel, nu îmi închipui pe altcineva interpretându-l în afară de Anthony Hopkins. Cel mai mare avantaj al peliculei este distribuţia. Actorii au făcut o treabă excelentă. Anthony Hopkins, Edward Norton, Ralph Fiennes şi Emily Watson aduc o doză de realism personajelor interpretate încât e greu de crezut că toată acţiunea te poate lăsa impasibil. Ceva mai slab decât “The Silence of the Lams” şi chiar decât “Hannibal” după părerea mea (chiar dacă criticii consideră că “Hannibal” este cel mai slab din cele trei), este însă de văzut, mai ales dacă eşti fan al lui Lecter, implicit Hopkins şi pentru că are destule elemente valoroase. De la jocul actorilor, discuţiile cu iz psihologic, trăirile interioare ale fiecărui personaj care sunt relativ uşor de ghicit şi înţeles, şi până la minunata metodă, de la final, pe care o aplică poliţistul pentru a-şi salva fiul, acestea sunt doar o parte din acele elemente.

171653__reddragon4_lFiind un prequel al celor două părţi mai sus menţionate, acţiunea din film este plasată în momentul în care un agent FBI, Will Graham (Edward Norton), reuşeşte să îl prindă pe renumitul criminal în serie, Hannibal “The Cannibal” Lecter, într-o confruntrare în care amândoi sunt răniţi aproape mortal. La puţin timp după această întâmplare, Will hotărăşte să se retragă însă nu pentru mult timp fiindcă, după câţiva ani, îi va fi solicitat ajutorul pentru a captura un alt criminal supranumit “The Tooth Fairy”. “Red Dragon” este o adaptare după celebrul roman cu acelaşi nume al lui Thomas Harris. Primul film adaptat după roman, a fost realizat în 1986 şi s-a numit “Manhunter”. Chiar dacă este un remake, “Dragonul Roşu” mi s-a părut mult mai bun decât precedesorul său.

2002_red_dragon_017Nu este la fel de profund ca “Tăcerea mieilor”, dar efortul este de apreciat datorită relaţiilor care se stabilesc între Will şi mentorul său, Hannibal, şi între criminalul Francis Dolarhyde şi iubita sa oarbă, Reba. Relaţii pe care regizorul, Brett Ratner, reuşeşte să le schiţeze foarte bine. Poate că mi-ar fi plăcut să fie pus mai mult accentul şi pe admiraţia criminalului pentru Hannibal, fiind cele mai complicate şi intrigante personaje ale filmului. De asemenea, mi s-a părut că durata a fost prea mare. Nu sunt genul care are răbdare. Totuşi este un film pe care îl recomand.

Vizionati trailer:

5 COMENTARII

  1. […] Creat de Bryan Fuller, serialul “Hannibal” îi mai are în distribuţie pe Laurence Fishburne, Eddie Izzard, Gina Torres, Molly Shannon, Ellen Greene şi Chelan Simmons, şi va fi difuzat de NBC anul viitor, în primăvară. “Hannibal” explorează relaţia dintre agentul FBI Will Graham (Hugh Dancy) şi renumitul psihiatru Hannibal Lecter (interpretat în filme de Sir Anthony Hopkins). Personajul Will Graham a fost interpretat de William Petersen, în Manhunt, şi de Edward Norton, în Red Dragon. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.