Rampart (2011)

0

“I don’t cheat on my taxes… you can’t cheat on something you never committed to.”

Rampart, un film al anului 2011 ce are in distribuție câteva nume cunoscute din lumea actoriei: în rol principal după prestaţiile din The Messenger, Zombieland, Bunraku si  Defendor (singurul film în care nu am apucat să-l văd), se află nimeni altul decât Woody Harrelson. În mod surprinzător în dreptul rolurilor secundare de-o  scurtă durată dăm peste Steve Buscemi, Sigourney Weaver si Ben Foster (colegul de filmare a lui Harrelson în The Messenger). În cadrul acestui film avem parte de-o poveste complicată, povestea unui poliţist băgat în tot felul de treburi cât se poate de ilegale, un om al legii ce are ca proreclă numele de Dave violatorul ceea ce denotă o notorietate iesită din comun dar vă las să descoperiţi din film detaliile legate de această proreclă.

rampart1 460x306 Rampart (2011)

Dacă la începutul filmului vei avea impresia că acţiunea va fi debordantă, plină de explozii si urmăriri într-un stil alert ce ocupă jumătate din scenariu, atunci s-ar putea să te înseli deoarece desfăsurarea acţiunii este una lentă cu mici scăpări pe alocuri, pentru a arăta că NYPD-ul încă e potent de-a genera noi subiecte pentru filme. Desigur această lentoare nu trebuie luată drept scuză pentru a nu viziona acest film sau de a-l opri în timp ce rulează, pentru că filmul tratează într-un mod interesant  și din altă perspectivă viaţa poliţistului corupt, oferind si o dâră de mister.

rampart movie image woody harrelson 01 cropped proto filmcritic reviews entry default1 460x290 Rampart (2011)

Personajul principal e atipic, stăpân pe situaţie,caracteristică observabilă după lejeritatea în vorbire dar într-un mod progresiv toată această liniște afișată se va transforma într-un fel de paranoia bine exprimată cu ocazia câtorva scene mai controversate. Ca să stiţi cu cine aveţi de-a face, o să vă redau o perfectă caracterizare a personajului: ” You are a dinosaur, date rape. You’re a classic racist. A bigot. A sexist. A womeniser. A chauvinist… A misentroph. Homophobic, clearly or maybe you just don’t like yourself.” Dacă nu vei găsi acţiunea  pe care o căutai, sigur te vei mulţumi cu o dramă pătrunzătoare a unui poliţist uns cu toate alifiile, ce supravieţuieste atât problemelor de familie cât si complicaţiilor apărute la locul de muncă.

Vizionaţi trailer: