Prezente romanesti la Cannes 2012

0

mungiu1 460x280 Prezente romanesti la Cannes 2012

Romania este prezenta in Competitia oficiala de la Cannes cu filmul Beyond the Hills (regia: Cristian Mungiu). Beyond the Hills este scris si regizat de Cristian Mungiu, fiind inspirat din romanele non-fictionale ale Tatianei Niculescu-Bran. Imaginea este semnata de Oleg Mutu, rolurile principale fiind interpretate de doua actrite iesence debutante in film, Cosmina Stratan (Voichita) si Cristina Flutur (Alina), secondate de Valeriu Andriuta (parintele) si Dana Tapalaga (maica stareta). Pelicula marchează revenirea regizorului roman in competitia oficiala a Festivalului de la Cannes, la cinci ani dupa premiul Palme d’Or obtinut cu drama 4 luni, 3 saptamani si 2 zile.

adina pintilie1 460x376 Prezente romanesti la Cannes 2012

De asemenea, proiectul Nu ma atinge-ma, de Adina Pintilie, a fost selectionat pentru Atelierul 2012 al sectiunii Cinefondation de la Festivalul de Film de la Cannes, unde au fost alese 15 proiecte din 15 tari, ale caror regizori vor participa la eveniment, intre 18 si 25 mai. In acelasi timp, filmul Tabara din Razoare, in regia lui Cristi Iftime, a fost ales în sectiunea Cinefondation.

romanianshortwaves1 460x345 Prezente romanesti la Cannes 2012

Anul acesta, in programul Romanian Short Waves, inclus in sectiunea Short Film Corner din cadrul Festivalului de Film de la Cannes, sunt incluse noua scurtmetraje romanesti. Sectiunea Short Film Corner reuneste scurtmetraje din mai multe tari. Astfel, vor fi proiectate colectii de filme de la celebra scoala din Lodz (Polonia), cele mai bune scurtmetraje mexicane, precum si scurtmetraje de la Academia de Film din Londra si din Germania.

Va prezint mai jos lista scurtmetrajelor romanesti din programul Romanian Short Waves – sectiunea Short Film Corner:

24 de galesti, 7 soareci, 18 ani (regia: Marius Iacob)
Hello Kitty (regia: Millo Simulov)
Numaratoarea manuala (regia: Daniel Sandu)
Fotografii de familie (regia: Andrei Cohn)
Stremt ’89 (regia: Anda Puscas)
Wedding Duet (regia: Goran Mihailov)
Chefu’ (regia: Andrei Sitaru)
Tatal meu e cel mai tare (regia: Radu Potcoava)
Lost Springs 2 (regia: Andrei Dobrescu)

sursa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.