Premiile Gopo au ajuns la cea de-a 6-a editie

0

Cea de-a 6-a editie a Premiilor Gopo va avea loc luni, 26 martie, in incinta Platinum Business & Convention Center din Bucureşti. Aceste premii au ca rol recompensarea realizarilor remarcabile din cinematografia romanesca, din anul precedent.

gopo1 460x298 Premiile Gopo au ajuns la cea de a 6 a editie

Nominalizarile la cea mai importanta categorie, cea pentru Cel mai bun film, sunt: Loverboy (regia Catalin Mitulescu), Crulic- Drumul spre dincolo (regia Anca Damian), Periferic (regia Bogdan George Apetri), Aurora (regia Cristi Puiu) si Din dragoste cu cele mai bune intentii (regia Adrian Sitaru).

Premiul pentru Cel mai bun regizor este disputat intre Cristi Puiu, Adrian Sitaru, Bogdan George Apetri si Cătălin Mitulescu, care se regasesc si in cursa pentru Cel mai bun film.

La categoria Cea mai buna actrita in rol principal sunt nominalizate Ada Condeescu (Loverboy), Ana Ularu (Periferic) si Natasa Raab (Din dragoste cu cele mai bune intentii). Echivalentul masculin, Cel mai bun actor in rol principal, va reveni unuia dintre urmatorii actori: Bogdan Dumitrache (Din dragoste cu cele mai bune intentii), Cristi Puiu (Aurora) sau Vlad Ivanov (Principii de viata).

In cadrul galei de anul acesta, actorul Iurie Darie va primi Premiul pentru intreaga cariera, iar Tamara Buciuceanu-Botez va fi onorata cu Premiul Gopo pentru intreaga activitate.

Premii speciale vor primi scenografa Lidia Luludis, ca recunoastere a unei filmografii impresionante, si Dumitru Gaita, unul dintre cei mai prolifici asistenti de camera din cinematografia romanească a ultimelor decenii.

Premiul Publicului  va reveni in acest an filmului Nasa (regia Jesus del Cerro si Virgil Nicolaescu), care a fost cel mai mare succes de box office al anului trecut, cu peste 26.000 de bilete vandute.

gopo 11 460x258 Premiile Gopo au ajuns la cea de a 6 a editie

Juriul care a stabilit nominalizările la fiecare categorie a fost format din: regizorul Florin Şerban, actriţa Ozana Oancea, scenograful Cristian Niculescu, monteurul Dan Nanoveanu, distribuitorul Radu Nicolau, scriitoarea Ana Maria Sandu şi criticii de film Andrei Gorzo, Ileana Bîrsan, Dana Duma, Andrei Rus şi Codruţa Creţulescu.  Castigatorii, pe de alta parte, au fost desemnati printr-un proces riguros la care au participat nu mai putin de 400 de profesionisti din domeniul cinematografiei romanesti.

Premiile si-au primit numele in onoarea cinestului roman Ion Popescu Gopo, la aniversarea a 50 de ani de la castigarea Palme d’Or-ului pentru cel mai bun scurt metraj de animatie de catre acesta. Prezentator, pentru al 2-lea an consecutiv, va fi Andi Moisescu. Premiile Gopo ,oferite de Asociaţia pentru Promovarea Filmului Românesc, vor fi transmise in direct la ProCinema, online pe www.voyo.rowww.premiilegopo.ro şi pe Cocor Media Channel. Sosirea invitatilor si interviurile cu acestia vor fi transmise de la ora 19,00 si decernarea premiilor propriu-zise va incepe la ora 20,00.

|Sursa|

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.