“Poziţia copilului ” a câştigat Ursul de Aur la Berlin

2

Filmul “Poziţia copilului” , regizat de Călin Peter Netzer şi avându-i în rolurile principale pe Luminiţa Gheorghiu şi Bogdan Dumitrache, a câştigat în această seară trofeul Ursul de Aur în cadrul celei de-a 63-a ediţii a Festivalului de Film de la Berlin.

538236 541306125910255 1191456951 n Poziţia copilului a câştigat Ursul de Aur la Berlin

 

Filmul “Poziţia copilului” de Călin Netzer a primit, vineri seară, premiul criticii internaţionale – FIPRESCI la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin.

“Poziţia copilului” este cel de-al treilea lungmetraj al lui Călin Peter Netzer, după multi-premiatele “Maria” (2003) şi “Medalia de onoare” (2010). Filmul vorbeşte cu dramatism, cu emoţie, dar şi cu umor despre traumele sufocării copiilor prin dragoste şi despre amprentele pe care le lasă părinţii asupra personalităţii acestora. Din distribuţie fac parte: Luminiţa Gheorghiu, Bogdan Dumitrache, Florin Zamfirescu, Ilinca Goia şi Adrian Titieni.

sursa: Berlinale

2 COMENTARII

  1. […] Premiile Gopo sunt un echivalentul unor Oscaruri autohtone, cu o traditie de sapte ani, care premiaza cele mai bune productii romanesti din anul precedent,dar si productii europene. Pentru cinematografia romaneasca ultimul an a fost unul chiar fructuos, iar 2013 a debutat la fel de puternic, mai ales dupa succesul obtinut la Festivalul International de Film de la Berlin, unde Pozitia Copilului a obtinut prestigiosul premiu, Ursul de Aur. […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.