Persepolis (2007)

0

persepolis afis Persepolis (2007)

Actori (voci): Catherine Deneuve, Danielle Darieux, Simon Abkarian, Chiara Mastroiani, Francois Jerosme

Este un desen animat atipic. Nu seamănă cu producţiile spectaculoase de la Hollywood sau cu rigurozitatea animaţiilor asiatice. Ar fi fost şi greu pentru că este realizat după o serie de benzi desenate concepute de Marjane Satrapi, o franţuzoaică de origine iraniană, care a emigrat pentru o viaţă mai bună. Deşi este practic o poveste autobiografică, filmul ridică o serie de probleme actuale şi încearcă să prezinte şi o altă faţă a islamului.
persepolis 1 Persepolis (2007)
Eroina principală este chiar Marjane, iar prin ochii ei de copil, iar mai târziu de adolescent, vedem transformările sociale, politice ale societăţii iraniene pe o perioadă de 15 ani. Apoi ne este înfăţişat şi impactul a două culturii, atunci când Satrapi vine la studii în Europa. Cu toate că este un desen animat, producţia ridică probleme de film politic sau chiar de documentar. De altfel, Iranul a fost nemulţumit de cele ridicate în film şi a trimis o scrisoare de protest autorităţilor francezepersepolis 2 Persepolis (2007). Fără nici un efect.

Download subtitrare “Presepolis” in curand.

Prezentat în tuşe simple, în alb şi negru, fără prea multe acrobaţii animate, cu numai trei scene color, extrem de scurte însă, Persepolis este intens şi te obligă să gândeşti. Nu dă verdicte, nu este neapărat moralizator, ci prezintă fapte în modul lor natural. Un film mai mare decât crezi şi mai profund decât pare la prima vedere. Cu puţin efort şi noi ne putem regăsi în povestea lui Marjane Satrapi.

Vizionati trailer:


LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.