Paranoid Park (2007)

1

paranoid park afis 207x300 Paranoid Park (2007) Actori: Gabe Nevins, Taylor Momsen, Jake Miller, Daniel Liu

Gus Van Sant realizează un nou film cu şi despre adolescenţi după mai celebrul Elephant. De această dată, el are ca punct de pornire romanul Paranoid Park al lui Blake Nelson. Eroul principal este un adolescent care are ca principală pasiune skateboardingul. Într-o seară el comite o crimă, ucigând fără intenţie un agent de pază. Neştiind ce să facă şi cum să reacţioneze, el este sfătuit de o colegă să scrie toate cele petrecute sub forma unei scrisori pentru a scăpa de povară. Nu e thriller, nu e film poliţist, este o nouă creaţie Gus Van Sant cu toate aspectele pozitive şi negative care derivă de aici.

Cam asta e toată acţiunea propriu-zisă a filmului, dar ea este împachetată paranoid park 1 300x241 Paranoid Park (2007) într-un mod specific lui Van Sant. Avem cadre lungi şi dese cu eroul principal care traversează ba holul liceului, ba un un câmp înverzit, avem cadre filmate voit în stil de amator cu skateri şi multe prim-planuri, regizorul fiind interesat de chipurile personajelor şi nu de planul general al unui cadru. Pentru a da mai multă veridicitate filmului, Gus Van Sant a folosit actori fără experienţă pentru rolurile principale, tineri pasionaţi de skateboarding pe care i-a selectat după ce a paranoid park 2 300x245 Paranoid Park (2007) dat un anunţ pe internet.

Download subtitrare “Paranoid Park” in curand.

Paranoid Park nu este un film pentru toate gusturile. E o producţie experimentală, de festival, care nu îşi propune în nici un caz vreun record de box-office. Am descoperit reacţii diverse după vizionarea filmului. Unii au apreciat pozitiv unghiul de abordare al filmului, în timp ce alţii, cei mai mulţi, au criticat lipsa ritmului şi modul general în care a fost realizat. Cei care nu sunt familiarizaţi cu stilul lui Gus Van Sant din ultimii ani şi nici nu au chef să urmărească un film atipic, ar bine să nu încerce să-l vadă. Nu ar pierde timpul şi nici nu s-ar enerva inutil.

Vizionati trailer:

1 COMENTARIU

  1. am vazut filmul..sincer,prima data nu am inteles prea bine povestea..era tare haotic,cadrele fiind luate si ele foarte haotic..dar am incercat sa ma concentrez,iar in final am inteles tot:)).prima data am crezut ca va fi un film plin de actiune si ma va pasiona..dar mi-am schimbat total parerea dupa vederea acestui film..e bunicel,daca stai bine sa te gandesti,punctul culminantreprezentandu-l chiar accidentul..va las sa-l vedeti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.