Paper Heart (2009)

0

Charlyne Yi este o tipă de 24 de ani care mărturiseşte că nu a cunoscut dragostea niciodată. E adevărat că pe pagina ei de MySpace susţine că are 34 de ani. Ceea ce o face, probabil, singura femeie din lume care afirmă că are cu 10 ani mai mult decât în realitate. Charlyne Yi este comedian, ai putut-o vedea şi în Knocked-Up, a apărut chiar şi în serialul Cloverfield. Iar, anul trecut, la celebrul festival de film independent, patronat de către Robert Redford – Sundance, a primit premiul pentru cel mai bun scenariu. Premiu pe care l-a împărţit cu regizorul filmului de faţă, Nicholas Jasenovec.

paper heart 20090608051926693 640w Paper Heart (2009)

Paper Heart se vrea a fi un documentar de ficţiune. Sau poate că aceasta este doar impresia pe care mi-a lăsat-o mie: te lasă să crezi că este un documentar, când, de fapt, este cu totul altceva. E greu să-l încadrezi într-un gen anume. În principiu, avem de-a face cu trei personaje: Charlyne Yi (interpretată de către Charlyne Yi), Michael Cera (interpretat de către Michael Cera) şi regizorul Nicholas Jasenovec (interpretat de către… Jake M. Johnson).
Nicholas Jasenovec pleacă împreună cu Charlyne Yi prin America, în căutarea unui răspuns la întrebarea “ce este dragostea”. Charlyne afirmă că este incapabilă să iubească şi vrea să-şi demonstreze această teorie pe parcursul filmului.

Sunt câţiva interlocutori care ne împărtăşesc poveşti interesante. Dar avem parte şi de o tentativă de relaţie romantică, între Charlyne şi Michael Cera. În acel moment, regizorul decide să schimbe puţin “traiectoria” filmului şi să se concentreze mai mult pe cei doi. Cera devine stresat din ce în ce mai mult, din cauza camerelor de filmat care-i urmăresc în permanenţă. Şi, în cele din urmă, rupe relaţia cu Charlyne.

run Paper Heart (2009)

În Paper Heart, totul se petrece confuz. Spre exemplu, despărţirea dintre cei doi protagonişti este una reală sau regizată? Dar, mă întreb, relaţia lor chiar a fost “pe bune?” Sunt momente în care, ca spectator, m-am simţit înşelat de evoluţia lucrurilor. Aerul de documentar, pe care Jasenovec l-a dat filmului mi-a dat motive să cred că ceea ce se petrece este real. Şi, totuşi, am mari îndoieli în privinţa asta.

Paper Heart e un film indy adevărat, iar după părerea mea îşi propune mai multe decât reuşeşte.

Vizionati trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.