Ondine (2010)

3

Nu stiu ce este cu mine in ultima vreme de dau note asa de bune filmelor. Probabil experienta cu Festival de Cannes isi pune amprenta pe gandul ca orice film trebuie apreciat. Sau poate doar am prins eu 2-3 filme mai frumoase. Da, stiu ca filmul a fost lansat anul trecut pe la tot felul de festivaluri de film insa este un film nou pentru publicul mare, 2010 fiind anul lansarii in cinematografe. Si ca sa va fac curiosi, inca de la inceput, aflati ca in film se aduce vorba si de tara noastra, vorbindu-se si putin in romaneste. Trebuie bagat in categoria filmelor in care apare si Romania. Desi sunt sigur ca ati vazut trailerul, haideti sa va spun pe scurt despre ce este vorba.

Un pescar irlandez gaseste intr-o zi, in plasele sale, o femeie. Si nu, nu este o exprimare la figurat. Aceasta ii spune ca se numeste Ondine, iar el si fetita lui (care avea un mic handicap) cred ca este un fel de sirena. Iar lucrurile pe care aceasta reuseste sa le spuna nu-i fac deloc sa-si ia gandul de la aceasta idee. Povestea incepe acum sa se axeze pe relatia pescarului cu domnisoara proaspat “pescuita” si pe interactiunea acesteia cu fetita din scaunul cu rotile.

De la “The Recruit” si “Alexander” am inceput sa-l apreciez pe Colin Farrell, iar irlandezul si-a jucat rolul perfect de pescar irlandez. Filmul a fost selectat pe la cateva festivaluri internationale de film si a obtinut critici pozitive. Cu un scenariu foarte bun si o prestatie peste medie pana si a tinerei actrite (fetita) realizarea devine interesanta cand este completata si traditionala atmosfera locala. Un film de revazut.

Vizionati trailer:

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.