Ghici cine vine la Cannes 2009?

1

Au fost date publicităţii filmele care vor concura la ediţia din acest an a Festivalului de Film de la Cannes. Nu lipsesc regizorii importanţi care au fost apreciaţi de-a lungul anilor la acest festival. Aşadar, Lars von Trier îşi va prezenta în premieră filmul Antichrist, Michael Haneke vine cu The White Ribbon, Pedro Almodovar aduce Broken Embraces, Ang Lee – Taking Woodstock, Gaspar Noe – Enter the Void, iar Quentin Tarantino mizează pe Inglourious Basterds, cea mai recentă creaţie a sa.

cannes 2009 intro new Ghici cine vine la Cannes 2009?

În mod cert, juriul va avea o misiune dificilă. El este format din actriţa Isabelle Huppert (preşedintele juriului), scenaristul şi regizorul turc Nuri Bilge Ceylan, regizorul chinez Lee Chang-dong, actriţa Asia Argento, regizorul american James Gray, scenaristul britanic Hanif Kureishi, actriţa taiwaneză Shu Qi şi actriţa Robin Wright Penn.

Veşti bune pentru cinematografia românească. Nici în acest an creatorii români nu au fost uitaţi. Nu avem nici un film în competiţia oficială, dar proiectul lui Cristian Mungiu – Amintiri din Epoca de Aur şi filmul lui Corneliu Porumboiu – Poliţist, adjectiv au fost selecţionate în secţiunea Un Certain Regard, competiţie câştigată de Cristi Puiu în 2004 cu Moartea domnului Lăzărescu. De altfel, atât Mungiu, cât şi Porumboiu sunt doi laureaţi ai Festivalului de la Canees: Mungiu a luat Palme d’Or pentru 4 luni, 3 săptămâni şi 2 zile, iar Porumboiu a primit Camera d’Or, trofeu dedicat celui mai bun regizor debutant pentru A fost sau n-a fost.

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.