Globurile de Aur 2011. Momentele importante.

1

Nu stiu cati dintre voi ati putut vedea gala decernarii premiilor, dar banuiesc un nr. mic, mai ales ca anul acesta nu a fost transmis de niciun program de la noi. Noroc cu programul german, Pro 7! Astfel, m-am numarat si eu printre putinii care au urmarit ceremonia, ce s-a desfasurat la Hotelul Beverly Hilton. Pentru toti cei care au pierdut editia Globurilor de Aur din acest an, va ofer un fel de preview al show-ului cu impresii la cald. Voi face o mica recapitulare cu cele mai importante momente. In ceea ce priveste premiile, eu va voi vorbi strict despre surprizele (care nu au fost prea multe) de duminica.

Globurile de Aur 2011 35 460x690 Globurile de Aur 2011. Momentele importante.

Sa incepem cu vestimentatia ce s-a perindat pe covorul rosu. Anul acesta rozul si verdele au fost la mare cautare. Atat castigatoarea globului de aur, Natalie Portman cat si Julianne Moore, Claire Danes, Megan Fox sau Emma Stone au fost actritele ce au preferat rozul. Pe locul 2, most-wanted, a fost verdele care le-au facut pe Catherine Zeta – Jones, Angelina Jolie si Mila Kunis sa straluceasca pe covor, intorcand multe priviri asupra lor. Globurile de Aur 2011 14 460x690 Globurile de Aur 2011. Momentele importante.

Desigur, nu puteam sa inchei acest subiect fara sa mentionez critica vestimentara. Conform criticilor – Natalie Portman, Scarlett Johansson, J.Lo, Halle Berry, Helena Bonham Carter, Julianne Moore si Sandra Bullock – au avut cele mai neinspirate tinute si hair-style, in timp ce – Olivia Wilde, Anne Hathaway, Claire Danes, Angelina Jolie, Helen Mirren, Catherine Zeta-Jones, Julia Stiles, Mila Kunis si Eva Longoria – au fost votate cu cea mai buna vestimentatie a serii.Globurile de Aur 2011 05 460x690 Globurile de Aur 2011. Momentele importante.

Si acum sa trecem la lucruri mai picante. Show-ul. Golden Globe Awards a inceput in ultimii ani sa-si creeaze o reputatie  de ceremonie pe care nu o mai ia nimeni prea in serios, plina ochi de vedete in vestimentatii provocatoare si de glume obraznice, iar 2011 nu a fost vreo exceptie. Se stie ca evenimentul este apreciat de staruri pentru stilul informal: invitatii nominalizati stau la mese in timpul ceremoniei, unde pot servi bauturi si gustari. Tocmai din aceasta pricina, a beneficiat de-a lungul anilor de tot felul de momente amuzante cu cei “lipsiti de inhibitii”. Gazda editiei, Ricky Gervais, chiar a facut o gluma pe seama asta, incepand monologul sau cu o urare: ” Bun venit la noaptea petrecutului in stil mare si a bautului in exces!“.

Monologul de deschidere: Ricky Gervais

Globurile de Aur 2011 22 460x690 Globurile de Aur 2011. Momentele importante.

Apropo de Gervais – cunoscut pentru glumele sale  acide si “fara perdea” – am impresia ca anul acesta s-a intrecut pe sine. “Insultele” au fost  cu nemiluita, lasandu-i cu un evident gust amar atat pe cei vizati, cat si pe restul publicului. Eu, in schimb m-am amuzat foarte tare. Printre “tintele” sale favorite s-au numarat: Charlie Sheen si probleme sale cu alcoolul, Steve Carell (pentru ca parasirea serialului The Office “l-a costat” pe Gervais), Cher (pentru ca “nu suntem in 1975“), scientologii-vedete (care “ar putea sa fie sau sa nu fie gay“), Hugh Hefner si mult mai tanara sa logodnica  sau mult discutata tripla nominalizare, ridicola, a filmului The Tourist (“Au fost speculatii ca The Tourist a fost nominalizat la 3 categorii doar pentru ca membrii HFPA voiau sa “hang out” cu Johnny Depp si Angelina. Nu e adevarat, au acceptat si mita”). Gervais nu s-a oprit aici, si printre altele, l-a mai prezentat pe Bruce Willis ca fiind tatal lui Ashton Kutcher. Lista poate continua, dar v-ati facut o idee, nu?

Globurile de Aur 2011 391 460x690 Globurile de Aur 2011. Momentele importante.

Speech-urile si prezentarile amuzante. In ceea ce priveste speech-urile  castigatorilor – Portman, Firth si Annette Bening au avut cele mai interesante discursuri de acceptare (Bening i-a multumit sotului, Warren Beatty, mentionand trofeul sau din 1962 pentru Cel Mai Promitator Debut). In schimb, discursurile lui Christian Bale si De Niro (onorat pentru intreaga cariera) au fost la polul opus, ridicand semne de intrebare sau provocand momente incomfortabile (“s-au straduit prea mult sa fie placuti”, au spus jurnalistii americani). Pe langa glumele marca Gervais, am asistat si la cateva prezentari amuzante din partea lui Robert Downey Jr., Tina Fey si Steve Carell.

Globurile de Aur 2011 07 460x305 Globurile de Aur 2011. Momentele importante.

Surprinzatorii castigatori. In general, premiile au mers unde se astepta toata lumea, dar au fost si cateva surprize. Dintre ele amintim: Paul Giamatti (Barney’s Version) castigator neasteptat al categoriei, Cel Mai Bun Actor intr-o Comedie sau Muzical (Johnny Depp era vazut aproape castigator pentru rolul din Alice in Wonderland); serialul Boardwalk Empire (producatori executivi, Martin Scorsese si Mark Wahlberg) care a luat 2 trofee importante, astfel sfarsind suprematia serialului Mad Men (castigase 3 ani la rand Globul de Aur pentru Cel Mai Bun Serial Drama) si pelicula In A Better World adjudecand premiul pentru Cel Mai Bun Film Strain.

Globul de Aur inmanat lui Al Pacino pentru rolul din You Don’t Know Jack poate nu a fost o surpriza, dar revenirea sa pe care o salutam si noi, a fost intr-adevar o surpriza placuta.

Cam asa a aratat cea de-a 68-a editie a Globurilor de Aur. Mai sus va puteti amuza urmarind un video cu “faimosul” monolog al gazdei din acest an, Ricky Gervais.
Pareri, impresii?

Sursa: goldenglobes.org/HFPA

1 COMENTARIU

  1. omg deci imi place de mor cum punctezi cu precizie si totusu intr-un mod jovial tot ce trebuie! top notch article baby, top notch! keep it up!

    XOXOXOXOX

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.