Mad Max: Fury Road (2015)

7

M-am gandit mult pana sa va zic ca Mad Max: Fury Road este cel mai spectaculos film de actiune din acest an secol.

FRD DS 00253 460x306 Mad Max: Fury Road (2015)

1. Din randul 4 al salii Imax, in 3D, #ultracentral filmul te face de multe ori sa uiti sa respiri.
2. Este un reboot al seriei Mad Max din ’79, ’81, ’85 (cu Mel Gibson in rol principal), regizat de acelasi George Miller.
3. George Miller a asteptat 17 sa faca acest film. Lipsa unui producator, atacurile din 11 septembrie, scandalul Mel Gibson, incercarea de film de animatie si noul producator fiind motivele amanarii acestei realizari.
4. Tom Hardy demonstreaza inca o data ca este unul dintre cei mai buni actori ai generatiei sale.
5. Charlize Theron nu cred ca a mai avut un rol atat de bun de la Avocatul Diavolului din ’97.
6. 150 de performeri si cascadori au ajutat la spectaculozitatea filmului, printre care atleti olimpici si angajati ai Cirque du Soleil.

FRD DS 00627 460x275 Mad Max: Fury Road (2015)

7. 2700 de taieturi, la o medie de 22 de edituri pe minut (pentru cei care nu lucreaza in editare video ganditi-va ca la 3 secunde apare un alt cadru) au imbunatatit dinamica filmului.
8. Coloana sonora este superba (mai ales coroborata cu mixul de vizual) si este creata de Junkie XL (coproducator al unor alte coloane sonore din filme celebre: 300, The Dark Knight, Inception sau viitorul Batman vs. Superman).
9. Viitorul apartine nebunilor!

FRD DS 00109 460x307 Mad Max: Fury Road (2015)

7 COMENTARII

  1. O intrebare daca se poate. Acest film are vreo continuitate sau este de sine statator fata de cele trei filme precedente cu Mel Gibson? Multumesc anticipant de raspuns.

  2. Si mie mi-a placut foarte mult acest film. Dar trebuie vazut neaparat la cinema. In 3d. Pentru un film atat de bun chiar merita banii de bilet. Eu ma mai duc inca odata sa-l vad. Nu mai stiu de cand nu am mai vazut un fim atat de bun.

  3. L-am vazut la cinema. Foarte dezamagit de film, mai ales de a doua parte a filmului, punctul culminant trantind cu nervii mei de pamant de parca nu era destul ca asteptam sa vad un Tom Hardy ”pe val”. Stiu, nu a fost vina lui, dar filmul trebuia sa se fi numit “Furiosa”. Foarte slaba introducerea (ma refer pentru cei care au sarit peste seria Mad Max), nu este explicat ce este cu acel azot aplicat pe gura lasand publicul in aer, dar s-au scos cu actiunea. Secvente 3D foarte putine, cel de la final parca a incercat sa spele cumva pacatele. Scenariu slab, dar Charlize Theron a fost peste asteptari. Nota 7 pentru actiunea din prima parte a filmului si pentru Charlize Theron. Tom Hardy nu merita acest rol si prefer sa ma gandesc cat de potrivit i-a fost Bane din ”The Dark Knight (2012)”.

  4. Tom Hardy este un actor bun, insa in acest film are putine replici si nu cred ca-l califica pentru vreun premiu. In schimb, rolul din The Revenant este altceva. Are si o nominalizare Oscar in categoria “cel mai bun actor in rol secundar”.

    @Pista – va fi si Mad Max 5 insa nu este o data de realizare deocamdata. Se va numi “The Wasteland”

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.