Latcho Drom (1993)

0

Latcho Drom este un film emotionant despre migratia rromilor de-a lungul Asiei si Europei, proces inceput in urma cu 1.000 de ani. Nu are distributie propriu-zisa (apar diverse persoane care nu sunt actori, ci unii dintre ei sunt cantareti sau dansatori) si nici dialoguri, povestea fiind spusa prin intermediul muzicii si al dansului. Este povestea unui popor condamnat sa rataceasca, persecutat si marginalizat. Cantecele sunt minunate si redau esenta sufletului rromilor, iar dansul este incredibil de frumos. Desi nu are actiune propriu-zisa, filmul te fascineaza pe toata durata lui si ti-ai dori sa nu se termine.

latcho drom 460x198 Latcho Drom (1993)

Calatoria romilor incepe in Rajasthan, India si continua cu Egiptul, Turcia, Romania, Ungaria, Slovacia, Franta si Spania. Fiecare regiune se prezinta cu specificul ei muzical, astfel ca avem o calatorie fascinanta in aceste tari din perspectiva artistica. Cantecele vorbesc despre ura oamenilor impotriva tiganilor, despre iubire, despre lunga lor calatorie, despre asuprire sau crimele de la Auschwitz. Vedem si auzim o supravietuitoare de la Auschwitz care canta despre durerea traita in lagar. Din Romania, auzim Taraful Haiducilor.

latchodrom3 460x307 Latcho Drom (1993)

Este incredibil cum regizorul francez Tony Gatlif (care are origine rroma) a facut din Latcho Drom un film deosebit, in care diversitatea si complexitatea unui popor este redata prin muzica si dans, precum si printr-o serie de imagini semnificative. Este un film emotionant, bogat in trairi interioare si care reuseste sa redea esenta unui popor, nazuinta acestuia catre libertate si viata lui dominata de pribegie. Va recomand sa il vedeti, e o realizare artistica impresionanta.

Vizionati trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.