La Vie en Rose (2007)

0

Si voi indragiti muzica lui Edith Piaf, nu-i asa? Nu cred ca trebuie sa fi prins vremea gramofonului pentru a vibra la un Non, Je Ne Regrette Rien sau la un La Foule. Asta inseamna sa devii legenda. Stiam prea putine despre viata artistei pana cand am vazut, nu doar o data, La Vie en Rose. Dupa acest film m-am declarat oficial fana Marion Cotillard.

Viaţa lui Edith, din copilarie si pana la ultimul cantec pe scena. Edith se naste intr-un mediu care nu ii este tocmai propice dezvoltarii, talentul ei este descoperit abia atunci cand ea implineste 20 de ani, in timp ce canta pe strada (in film, descoperitorul este jucat de Gérard Depardieu), intalneste iubirea vietii ei, trece prin chinurile bolii si ale dependentei de morfina. Ar fi multe de spus, dar pentru voi, cei care inca nu ati vazut filmul, va las sa descoperiti micile amanunte din viata celei ce a fost numita ,,Mica Vrabie”. Pentru mine, partea preferata este cea a interviului care ii este luat lui Edith pentru ca acolo arata ca sufletul ei este doar daruire si iubire, dar interesante sunt si scenele in care vedem cum exersa artista. Mi-a placut si faptul ca se vede un fel de ,,patina a timpului” in filmare, cat sa reusesti usor sa intri in atmosfera acelor timpuri. Apoi, Marion Cotilliard este uimitoare si inca am folosit un cuvant care poate nu exprima cat de bine a putut sa ,,duca” un personaj care nu este deloc usor de interpretat. De la fizionomie, la a invata gesturile tipice lui Edith, la a incerca sa vorbeasca raspicat, hotarat ca Edith. Si muzica…..

Normal ca Marion Cotillard a primit Oscarul pentru cea mai buna actrita. De subliniat ar fi ca La Vie en Rose a mai rupt si cateva bariere: Oscarul primit de Marion a fost primul din istorie dat pentru interpretarea unui rol in exclusivitatea jucat in limba franceza; Marion a devenit prima actrita franceza care a primit un Musical Golden Globe pentru rol intr-o limba straina, iar pelicula a devenit primul film francez care a obtinut mai mult de un Oscar (pentru cea mai buna actrita si pentru machiaj). Ce aveti voi de facut? (si vorbesc acum mai alesc cu cei care nu au vazut filmul). Ascultati La Vie en Rose pentru inceput, cat sa intrati in ,,ritm” si apoi treceti la filmul propriu-zis. Veti fi emotionati, suprinsi, incantati.
Vizionati trailer-ul:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.