Jovi: “Breach (2007)”

2

879681l 580x400 n 8d6a934f 202x300 Jovi: Breach (2007)Actori: Chris Cooper, Ryan Philippe

Lumea spionajului a suscitat mereu interes in lume, iar lumea filmului este atrasa de acest subiect. Inspirat dintr-un caz real din spionajul american, “Breach” este o ilustrare perfecta a celor spuse mai sus, reusind sa ilustreze o lume a umbrelor si a sicanelor din cadrul FBI, pentru prinderea unui tradator de patrie pentru dusmanul comunist sovietic.

Robert Hanssen (Chris Cooper) este banuit de mai multi ani ca face spionaj in favoarea URSS-ului. Numai ca isi ascunde foarte bine aceasta activitate si nu poate fi invinuit de nimic. Cu doua luni inainte de iesirea la pensie, actiunile impotriva lui se concerteaza: Eric O’Neill, un novice in ale FBI-ului, care insa isi doreste sa devina agent deplin, specialist in informatica, este numit asistentul lui in noua Directie de informatii, infiintata special pentru Hanssen. Sarcinile lui constau in aflarea oricarorbreach 1171147057 300x197 Jovi: Breach (2007) amanunte compromitatoare despre seful sau, in intocmirea de rapoarte cu privire la activitatea sa zilnica, in spargerea computerului si telefonului personal in cautare de documente. Chiar si pasiunea lui Hanssen pentru sex si tot ceea ce tine de pornografie pe internet vor fi urmarite, chiar daca acesta se dadea drept un catolic practicant si familist convins. Pentru Eric incepe o noua viata: neavand voie sa ii spuna nimic sotiei sale, trebuie sa o minta, iar aceasta va duce la o deteriorare a relatiilor de familie. Numai ca telul sau se vrea a fi atins. “Cel mai mare spion din istoria Statelor Unite” este si cel mai important obiectiv al vietii sale.
breach 1171147085 300x198 Jovi: Breach (2007)
Rezulta un film care nu atrage prin spectaculozitate, ci prin dinamica trairilor personajelor, printr-un conflict dur psihologic intre tradatorul de patrie si ucenicul lui, care de fapt este cel insarcinat de autoritati pentru descoperirea unei dovezi de spionaj. Chris Cooper face un rol extraordinar, fiind actorul care intra poate cel mai bine in pielea unui personaj fara inima, dar nici mai tanarul sau coleg, Ryan Phillippe, nu se lasa mai prejos.

Trailer:

2 COMENTARII

  1. super tare filmul!unul dintre cele mai reusite pe care le-am vazut in ultima perioada.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.