Jack Ryan: Shadow Recruit (2014)

0

Jack Ryan: Shadow Recruit este diferit față de adaptările cărților protagonistului cu același nume, scrise de faimosul Tom Clancy. Romanele sale de spionaj au avut un succes răsunător, acțiunile regăsindu-se atât în filme cât și în jocuri. Shadow Recruit este diferit față de The Hunt for Red October (1990), Patriot Games (1992), Clear and Present Danger (1994) și The Sum of All Fears (2002), pentru că acesta nu se bazează pe niciunul din romanele din universul Jack Ryan, păstrând doar esența acestora: personajul și acțiunea tipică.

jack ryan shadow recruit 827891l e1389777162207 Jack Ryan: Shadow Recruit (2014)

După atacurile de la 11 septembrie, Jack Ryan se înrolează în armată pentru a-și servi țara încă din primele rânduri. Elicopterul acestuia este atacat, se prăbușește, iar Jack se alege cu o rană care îî asigură un drum dus înapoi acasa. După luni de recuperare, acesta este abordat de CIA pentru a se infiltra pe Wall Street ca analist. Ani mai târziu, acesta descoperă un atac terorist iminent asupra Statelor Unite, și pentru că este singurul analist care ar putea înțelege datele culese, Jack este trimis la Moscova pentru a investiga mai departe planul rușilor.

jack ryan 123838l e1389777211268 Jack Ryan: Shadow Recruit (2014)

Acțiunea, suspansul și romantismul sunt cheia succesului oricărui film care abordează tema spionajului. Shadow Recruit le bifează pe toate nonșalant și în ciuda noutății poveștii în sine, filmul reușește să fie incredibil de previzibil. Performanțele actorilor lasă de dorit. Keira Knightley nu convinge pe nimeni cu accentul ei american forțat, iar Chris Pine își îndeplinește obligațiile contractuale fără prea multă tragere de inimă. Kenneth Branagh, care și regizează filmul, este anti-eroul patriot care-și dorește să moară cu Mama Rusie de gât – un personaj aproape penibil, indiferent de actorul care l-ar fi jucat. Kevin Costner poate mai salva ceva dacă i-ar fi lăsat mai mult timp pe ecran. Personajele nu sunt suficient de dezvoltate, deși prezintă pe alocuri potențial. Povestea în sine este slabă și de aici cred că au derivat toate celelalte păcate ale filmului. Personal, recomand mai degrabă vizionarea filmelor menționate anterior, care chiar au beneficiat de geniul lui Tom Clancy, în locul acestei povești contrafăcute. Premiera va avea loc pe data de 17 ianuarie.

Vizionați trailer:

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.