In Time (2011)

9

“In Time” este filmul acela despre oamenii care nu imbatranesc mai mult de 25 de ani, dar care, pentru a supravietui, trebuie sa castige mai multe minute, “moneda” oficiala fiind timpul. Si te-ai astepta de la un film regizat de Niccol (“Lord of War”) si cu o astfel de poveste sa se bata, acolo, pentru “filmul anului”. Insa nu e chiar asa. Cu un scenariu slabut (mai ales pentru un film de 2 ore) si cu actorul principal ales mai mult pentru nume (Justin) decat pentru calitatile lui actoricesti, filmul nu reuseste sa primeasca o nota prea mare. Am apreciat insa subiectul inedit, stilul lui Chillian Murphy si faptul ca Amanda Seyfried alearga practic tot filmul pe tocuri de 15?!?.

in time poza2 460x281 In Time (2011)

Revenim la poveste cu Justin jucand rolul actorului principal, cu Olivia Wilde drept mama lui si cu o perioada in care dupa 25 de ani mai aveai practic doar un an de trait. Asta daca nu reuseai sa castigi mai mult timp, drept bani. Intr-o zi, Justin da peste un om care acumulase ca “avere” putin mai mult de un secol, iar in dimineata urmatoare se trezeste cu tot acest timp pe ceasul lui. Si ce era de facut acum? Omul trebuia sa se puna pe cheltuit acel timp. Si unde poti sa cheltui un secol? In cartierul bogatilor (cartierele reprezentau practic niste zone de timp, periferia fiind cea mai ieftina, iar centrul cel mai scump). Acolo da peste cel mai bogat om moment in care incepe actiunea, el incercand sa faca dreptate in lume (nemultumit de faptul ca oamenii mor tineri, iar altii traiesc pentru totdeauna) fiind si urmarit de catre “time-keepers” (care vor sa-i ia timpul inapoi).

in time 2011 460x299 In Time (2011)

Cillian Murphy ramane un actor de urmarit, Amanda Seyfried arata grozav (iar mie, pana ieri, mi se parea o urata), Olivia Wilde joaca prea putin, timpul nu are nicio valoare daca nu stii sa-l consumi, orasele erau prea serioase (ar fi trist sa fie asa si in viitor), Justin mai are pana sa aiba acel look de bad-boy, iar filmul merita o sansa.

Vizionati trailer:

9 COMENTARII

  1. […] împrumute şi să fure minute pentru ca ziua de mâine să-i prindă în viaţă. Floryan – FilmeTari te-ai astepta de la un film regizat de Niccol (“Lord of War”) si cu o astfel de poveste sa se […]

  2. Am inteles de la un prieten ca filmul e foarte bun. O sa merg si eu zilele urmatoare sa il urmaresc. O sa revin si cu o parere personala!

  3. Mda… l-am vazut la grand cinema (unde de altfel am fost pt prima oara). Filmul e ok sunt si ceva actori cunoscuti. Ciudat este faptul ca intr-un rol negativ joaca baiatul din I am number four! (care se declara un good guy…ce face omul pt bani)

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.