In the bedroom (2001)

1

In ceea ce mă priveşte, a scrie si a da viata unei drame foarte bune, care sa faca publicul sa empatizeze la maximum cu personajele povestii este, poate, una dintre cele mai mari provocari la care echipa din spatele unei productii de calitate trebuie sa raspunda. Todd Field, Robert Festinger si Andre Dubus, cei responsabili de povestea dramei „In the bedroom” au raspuns acestei provocari cu profesionalism si cu foarte mult curaj. Nu-i de mirare că filmul a primit nu mai putin de 5 nominalizari la editia Premiilor Oscar din anul 2002, printre care si cea pentru „Cel mai bun film.” Pentru mine, prestatia impecabila a lui Tom Wilkinson, in rolul unui tata rational si iubitor care se tine scai in a promova si respecta traditiile si principiile propriei familii, reprezinta unul dintre principalele motive pentru care filmul merita vizionat.

tn2 in the bedroom 4 460x276 In the bedroom (2001)

Povestea este simpla, dar care creste in intensitate de la o scena la alta, cu un ritm incet. Efectul este gandit special de regizor in acest fel, tocmai pentru a imprima doza de suspans care te face sa te uiti la film cu mare atentie. „In the bedroom” mi-a parut, la inceput, genul de drama clasica, a carei intensitate este construita, poate, cu prea multa rabdare, dandu-mi senzatia ca regizorul a avut grija mai mult de personajele pe care le creeaza, decat de emotiile pe care trebuie sa le transmita publicului. Aceasta senzatie s-a dovedit a fi, insa, falsa. Drama de familie pentru care Todd Field va pune cap la cap scene cu o incarcatura emotionala aparte, este un film al carui final te va surprinde cu ochii atintiti asupra ultimei miscari si ultimului dialog dintre personaje.

in the bedroom In the bedroom (2001)

„In the bedroom” este o drama de familie pe care trebuie sa o vezi alaturi de cei dragi si apropiati. Mai bine zis, in familie. Daca vei avea rabdarea sa urmaresti cu atentie relatiile atat de apropiate dintre fiu si parinti expuse in film, atunci este foarte posibil ca finalul sa te surprinda meditând asupra importantei acestei relatii in viata de zi cu zi.

Si, din nou, fiind o drama, va recomand multa rabdare pentru atunci cand va veti „incumeta” sa o vizionati. Ca de la cinefil la cinefil va garantez ca filmul merita, cu prisosinta, orice efort!

Vizionati trailer:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.