I Saw the Devil (2010)

1

Vă prezentam în urmă cu ceva timp un thriller psihologic extrem de apreciat, în regia coreeanului Jee – woom Kim și anume A Tale of Two Sisters. De data aceasta, de la același regizor, vin cu un alt thriller, o producție ceva mai aparte. Dacă primul menționat crea atmosfera prin construcție, poveste și cadre, în cel de-al doilea, lucrurile sunt ceva mai dure. Un prim detaliu care ar trebui specificat este faptul că filmul nu este recomandat celor sub 16/18 ani, celor cu stomacul sensibil sau celor care nu au o inimă prea tare. Korea Media Rating Board l-a forțat pe regizor să taie mare parte dintre scenele de violență din film pentru a-l putea lansa pe marile ecrane din Coreea sau din alte țări, varianta” uncut” fiind considerată mult prea dură și explicită. Chiar și așa, filmul nu este tocmai ușor de digerat, este șocant, atroce , dus la paroxism. Avem parte de scene de cruzime, de sadism, de mult sânge, de sex explicit, de tot ce nu ai vrea neapărat să vezi!

o.i.saw .the .devil .revenge.is 1 I Saw the Devil (2010)

Când logodnica însărcinată a unui agent sub acoperire este ucisă cu brutalitate de către un criminal în serie, căutat de toată poliția coreeană, logodnicul  decide să se răzbune în același mod. Își jură că îl va face pe criminal să plătească înzecit toate suferințele pe care acesta le-a provocat atât iubitei sale cât și altor fete și femei. Făcând acest pact cu diavolul și pornind de la o listă de patru suspecți, personajul nostru pornește pe urmele rău făcătorului. Este evident că nu-i va fi greu să-l descopere, dar acest lucru nu-i oferă toată satisfacția. Îl va chinui ca apoi să-i dea drumul, la fel ca o pisică cu prada sa. Va fi mereu în spatele său, ucigându-l puțin câte puțin cu fiecare întâlnire. Toată această cursă va pune în pericol viața sa, cât și pe cea a familiei logodnicei sale, deoarece criminalul nu se va lăsa nici el mai prejos în această luptă fizică, dar și psihologică.

isawthedevil1 460x306 I Saw the Devil (2010)

La o primă privire poate părea doar un alt film violent, dar vă asigur că nu este deloc așa. În spatele acestor imagini cumplite se ascunde de fapt adevărata semnificație a naturii umane. Cum reiese și din titlu, diavolul este de cele mai multe  printre noi, este chiar în ființa umană. Fiecare are binele și răul de partea sa, important este cum îl controlăm. Natura umană poate fi capabilă de acțiuni de neconceput pentru un om de rând. Sunt oameni care ei înșiși sunt diavoli, odată ce simt puterea malefică în mâinile lor , vor merge atât de departe, încât vor face din asta o reală plăcere. Ucid cu sânge rece doar pentru propria satisfacție! În lupta cu diavolul nu poți învinge întotdeauna cu binele. Uneori trebuie să treci chiar tu de partea răului, să joci după regulile lui.

Filmul îl recomand celor care pot să vadă dincolo de imaginile violente, care înțeleg simbolistica unei acțiuni. Îl recomand fanilor filme psihologice sau filme coreene. Recomand ca experiență cinematografică. Cu mențiunea de-a nu uita că o imagine spune cât o mie de cuvinte.

Vizionati trailer:

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.