The Attic (2008)

4

Actori: Elisabeth Moss, Jason Lewis, Tom Malloy, John Savage, Catherine Mary Stewart

Eu chiar nu am vrut sa cred ca este produs in 2008. Nu, mi-am spus ca este vreo greseala la mijloc, ca ma minte internetul cu nerusinare. De ce? Pai gradele intr-o apreciere pe scara ‘bu-hu-hu’ sunt dupa parerea mea atat de scazute, incat pana si vreo fantoma ar casca alene prin niscavai pivnita. Un film aiurea, asa l-as cataloga. Pe cat de anost, pe atat de obscur este ca idee, productie, joc actoricesc si ce va mai pofteste inimioara. Ah, din perspectiva unui tanar actor, neinzestrat cu prea multa experienta, la inceput de stea/eclipsa la Hollywood, m-as gandi in felul urmator: apar intr-un film, printre primele ecranizari la care particip, ti se pare ca a iesit o chestie mega-cool, esti mandru de tine nevoie mare, chiar daca totul este o porcarie si jumatate. Asta in cazul unei naivitati si unui entuziam nebun, DAR in situatia unui artist lucid, acesta ar accepta doar pentru a-si contura o imagine in fata publicului, ar lua-o ca pe un inceput nefericit. Sa speram ca tipa selectionata pentru personajul principal aici gandeste conform variantei nr. 2, caci daca apartine de nr. 1, ne pare rau pentru ea, nu?

Pentru a ne asigura ca intamplarea isi capata tributul horroricesc, avem o familie care se muta intr-o casa noua, indeajuns de retrasa cat sa fie una ‘de cosmar’. Parinti suspecti, fiica sceptica si un fiu cu slabe probleme psihice. Cam asta este tabloul de inceput din care va trebui sa extragem caracteristicile ‘groaznice’ ce vor urma. O presupusa sora geamana a Emmei sperie si urmareste fiecare miscare a fetei ajungand sa o transforme intr-o fiinta paranoica si labila psihic. Ca personaj enigmatic, individ din bu-hu-hu crew, il avem pe nimeni altul decat frumuselul iubit al Samanthei din “Sex and the city”, Jason Lewis, care, drept sa va spun, arata mai bine in asternuturile vampei noastre, decat in ipostaza unui personaj fatal.

Download subtitrare “The Attic” click aici.

Mai trebuie sa am si o parere vis-à-vis de productia asta? Pe langa elementele imprevizibile (dar exagerate) prevazute de-a lungul ecranizarii, nu ai la ce sa casti ochii. Eu chiar am obtinut ceva puseuri de somn in timpul vizionarii, deci daca ai probleme cu domeniul asta, acum este momentul sa renunti la alte tehnici mai mult sau mai putin dureroase si sa dai un play la ‘The attic’. Suna a portie de teleshopping prafuit afirmatia, dar ar trebui totusi sa indruge un ‘multumesc’ ca le fac reclama, cred eu.

Vizionati trailer:

4 COMENTARII

  1. Doamne ce film.,,,,am ras p burta.Am vazut multe filme proaste..dar asta e cu siguranta cel mai prost….

  2. Sa spunem ca am pierdut timpul cu acest film. Apreciez insa doua lucruri: 1. Faptul ca s-au straduit sa creeze o oarecare confuzie prin povestea in sine. Ti se da o anumita informatie cu privire la ceea ce s-a intamplat pentru ca sfarsitul sa o contrazica si sa te lase pe tine sa interpretezi.2. Protagonista mi-a transmis foarte clar ideea de patologic, constient sau inconstient. Ghinionul este ca nu-mi dau seama daca tot ceea ce am spus este intamplator sau nu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.