Habemus Papam (2011)

2

Ce ai face daca intr-o zi ti se intampla lucrul de care iti era cel mai frica? Ce ai face daca nu esti pregatit pentru ceea ce ar trebui sa faci de acum incolo? Cum ai reactiona? Cum ai face fata presiunii si asteptarilor celorlalti? Ai fugi sau te-ai lupta cu propria frica? Habemus Papam este povestea unui om care isi pierde credinta si care cauta raspunsurile in tot ceea ce-l inconjoara.

filmszene habemus papam 540x3043 460x258 Habemus Papam (2011)

Actiunea are loc in Vatican, in momentul in care Papa a murit. Un nou Papa trebuie ales, un Papa care trebuie sa salute multimea de la balcon. Cardinalul Melville este  (ne)norocosul care va trebui sa salute lumea dupa ce fumul alb a aparut in fata tuturor. Ce se intampla? Noul Papa nu apare, se panicheaza si are nevoie de o solutie urgenta. De aici totul devine o agitatie pentru  cardinalii care doresc rezolvarea problemei. Astfel la Vatican este adus un psiholog care nu reuseste prea multe, insa este obligat sa ramana acolo pana la rezolvarea situatiei.  Intre timp Melville reuseste sa scape de restul pentru a reflecta asupra situatiei in care se afla. Strazile si oamenii ii vor oferi linistea de care are nevoie.

4eb1c4a39776c 460x306 Habemus Papam (2011)

FIlmul poate parea un pic plictisitor, insa va reusi sa te acapareze destul de rapid. Sunt anumite traditii care trebuie respectate la alegerea unui nou Papa si vei vedea ca toti cardinalii le respecta. Insa nu e vorba doar despre o insiruire de traditii si un Papa  panicat. Exista si scene comice care vor mentine publicul antent pe parcursul derularii actiunii. Finalul filmului este interesant si un pic previzibil, dar povestea noului Papa este cea care conteaza. Indoielile care le are, presiunile care le simte din partea tuturor si lumea care o redescopera il vor determina sa ajunga la decizia care il va linisti. Filmul merita vazut si nu trebuie ratat  pentru ca merita sa vezi cum ar face fata Vaticanul problemelor brusc aparute.

Vizionati trailer:

2 COMENTARII

  1. […] el este omul potrivit şi apelează la un psihanalist celebru, dar ateu. Andra Secelean – FilmeTari Filmul poate parea un pic plictisitor, insa va reusi sa te acapareze destul de rapid. Sunt anumite […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.