Ghost Rider: Spirit of Vengeance (2012)

7

Singurul interes pe care acest sequel îl poate oferi este faptul că aproximativ două treimi ale sale sunt filmate în România. Astfel, castelul de la Hunedoara, Transfăgărășanul și Sibiu cu centura aferenta, toate își fac apariția pe rând, înainte ca acțiunea să se deplaseze undeva în Turcia, unde ne întâlnim cu Christopher Lambert. În rest, filmul nu prea are cu ce se lăuda, în afară de prezența ca de obicei captivantă a lui Nicolas Cage, care deja ne-a obișnuit cu cel puțin un film prost în această perioadă a anului.

ghost rider spirit of vengeance LST0934751 460x259 Ghost Rider: Spirit of Vengeance (2012)

”Ghost Rider: Spirit of Vengeance” îl regăsește pe Johnny Blaze auto-exilat undeva în „Europa de Est”, unde încearcă să îi reziste demonului care îl posedă. Din păcate, tot în această regiune a lumii, își face apariția și Diavolul cu chipul său de om (Ciarán Hinds), aflat în căutarea unui băiat a cărui trup urmează să îl închirieze pe perioadă nedeterminată. „Demonul pe 2 roți” devine protectorul acestui copil și, cu ajutorul unui cult străvechi, încearcă să-i strice planurile Necuratului. Partea bună este că regizorii Mark Neveldine și Brian Taylor (previously: ”Crank”, ”Gamer”) sunt conștienți că nu fac o capodoperă (sau măcar un film bun) și par să se distreze realizând un film intenționat over-the-top, campy și trashy. Din păcate, am impresia că publicul nu se bucură la fel de mult de film precum cei care l-au făcut. Nu după multă vreme, repetarea anumitor tropi deja specifici filmelor bazate pe benzi desenate sau a unor efecte și tertipuri vizuale devine plictisitoare, chiar dacă Neveldine și Taylor încearcă să aducă o doză necesară de umor (Best line: Imagine a flamethrower…)

ghost rider spirit of vengeance movie image 3cdaa 460x226 Ghost Rider: Spirit of Vengeance (2012)

Spre deosebire de primul film, efectele speciale sunt mult îmbunătățite. Totuși, craniului în flăcări îi prefer chipul hiper-expresiv al lui Nicolas Cage. În rest, filmul arată pur și simplu ieftin și mi-a amintit mai degrabă de filmele de acțiune sau horror de serie Z care sunt de obicei filmate în România, în loc de un mini-blockbuster cum se vrea acest ”Ghost Rider 2”. Asta ca să nu mai punem la socoteală faptul că este filmat în 3D, pe care eu nici măcar nu l-am mai observat după vreo 2-3 minute.

7 COMENTARII

  1. Desi nu am fost interesat sa vad prima parte, mai mult ca sigur ca acest sequel merita vazut doar si pentru simplul motiv ca este filmat in mare parte la noi in tara. Eu zic sa luam cu asalt cinematografele pentru ca merita toata atentia!

  2. Sincer pe mine prima parte ma impresionat! L-am vazut la cinema si mi-a placut foarte mult! Acum partea a 2 fie are trailerul mai aiurea facut, dar parca nu ma face curios, desi cu siguranta o sa il vizionez doar de curiozitate!

  3. Nu ma omo eu cu filmele de actiune dar chiar merita vazut mai ales prin prisma faptului ca o buna parte e filmat in Romania

  4. Sigur nu o sa ratez acest film. Este un film interesant, are efecte vizuale bune si sper sa fie mai bun ca prima parte.

  5. […] e, ca să ai motive de hăhăială sau înjurături. E plat, plicticos și sărac. Victor – FilmeTari filmul nu prea are cu ce se lăuda, în afară de prezența ca de obicei captivantă a lui Nicolas […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.