Filmul Crulic – drumul spre dincolo, premiat in Franta

0

Filmele Crulic – Drumul spre dincolo (regia: Anca Damian) si Approved for Adoption (regia: Laurent Boileau, Jung Henin) au fost marile castigatoare la Festivalul International de Film de Animatie de la Annecy, Franta (4 – 9 iunie 2012).

Crulic – Drumul spre dincolo a castigat marele premiu al festivalului (Annecy Crystal Award) pentru Cel mai bun film. Pelicula spune povestea reala a lui Claudiu Crulic, un roman de 33 de ani, care a plecat sa munceasca in Polonia. Acolo a fost arestat si a murit in inchisoare, fiind in greva foamei. Filmul este narat de actorul Vlad Ivanov.

Approved for Adoption a castigat Premiul Publicului (Audience Award). Pelicula are la baza povestea adevarata a coreeanului Jung Henin, care a fost adoptat de o familie din Belgia. La un moment dat, acesta se intoarce in Coreea si isi regaseste radacinile.

Cea de-a 36-a editie a Festivalului International de Film de Animatie de la Annecy a inclus 244 de filme in competitia oficiala, care au provenit din 80 de tari. Printre castigatori s-au mai numarat animatiile Wrinkles (regia: Ignacio Ferreras), Edmond Was a Donkey (regia: Franck Dion), Tram (regia: Michaela Pavlatova), The People Who Never Stop (regia: Florian Piento), Seven Minutes in the Warsaw Ghetto (regia: Johan Oettinger), Second Hand (regia: Isaac King), Story of Him (regia: Pascual Perez) si The Making of Longbird (regia: Will Anderson).

Crulic – Drumul spre dincolo a castigat mai multe premii pana acum: Amnesty Award, la Festivalul CPH DOX din Copenhaga, mentiunea speciala a juriului Festivalului International de Film de la Varsovia si mentiunea acordata de juriul ecumenic, in Polonia. Pelicula a mai fost premiata la festivaluri de film din Turcia, Germania, Cehia, Mexic si Romania.

sursa.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.