Valkyrie (2008)

13

Actori: Tom Cruise, Kenneth Branagh, Bill Nighy, Tom Wilkinson

Unul din filmele din finalul lui 2008 care chiar merita vazute. “15 incercari de asasinare a lui Hitler au fost cunoscute de catre germani, acesta a fost ultimul dintre ele” apare la finalul unui film inspirat din realitate. Tom Cruise joaca rolul celui care a planuit aceasta lovitura de stat (un colonel), iar filmul este unul destul de bun (foarte bun in unele faze). Poate fi tratat si ca film istoric si ca documentar. Eu l-am bagat la categoria thriller ca sa impac mai multe tabere.Un film plin de germani, nazisti, Hitler si militari imbracati in uniforme.

In timpul celui de-al doilea razboi mondial, o parte din liderii militaritom cruise valkyrie 300x225 Valkyrie (2008) ai Germaniei si-au dat seama ca a fi militar inseamna a-ti apara tara si nu interesele fuhrerului. Aliatii mai aveau putin pana sa ajunga la granitele tarii, iar oamenii incepeau sa-si piarda increderea in Hitler. Astfel colonelul Claus von Stauffenberg vine cu un plan la cei ce doreau sa-l inalture pe Hitler de la puterea Germaniei. Planul invoca “Operatiunea Valkyrie” un plan realizat tocmai de Hitler si facut pentru ca in cazul in care el era omorat, “armata de rezerva” sa preia conducerea tarii. Ce mai ramanea de facut? Cineva trebuia sa-l omoare pe valkyrie tomcruise 300x199 Valkyrie (2008)fuhrer. Planul era ca in momentul unei intalniri intr-unul din celebrele buncare o bomba sa fie detonata astfel incat presiunea emanata sa-i omoare pe toti cei prezenti.

Download subtitrare “Valkyrie” in curand.

Cum se spune si in film (parca si in trailer) “aceasta este o operatiune militara, iar astfel de lucruri nu merg niciodata conform planului”. Asa se intampla si in film (si s-a intamplat si in realitate). Detalii o sa vedeti in pelicula. Recunosc ca nu m-a tinut in suspans si aveam asa o idee despre ce avea sa se intample in final, dar interesat fiind de cele intamplate, am tinut ochii pe ecran.

Vizionati trailer:

13 COMENTARII

  1. Se pare ca i-a mai crescut nota fata de 7.97 ultima oara cand am intrat pe site. Floryan se poate sa pui filmul asta la recomandari? E prea tare filmul ca sa nu-l vada si alti care nu stiu de el

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.