The Damned United (2009)

2

Acum cateva zile va prezentam trailerul unui film despre fotbal, inspirat din fapte reale. De Brian Clough au auzit probabil toti britanicii care au mai mult de 40 de ani, el fiind unul din antrenorii titrati in acele vremuri. Filmul ne spune o poveste ambitioasa, trista si de succes a-l unuia dintre primii, cei mai cunoscuti, antrenori de fotbal. Trebuie sa recunosc ca trecuse ceva timp de cand nu mai vazusem un film cu sau despre fotbal, iar pentru cunoscatori o astfel de intamplare pica destul de bine. Nu am fost impresionat de film, dar l-am catalogat interesant si de vazut. Daca iti place fotbalul sigur o sa-l vrei sa-l vezi. Si ca sa nu uit: fata lui Michael Sheen imi va ramane memorata ceva timp de acum incolo.

Dupa ce managerul nationalei Angliei a fost demis, Don Revie a fost numit drept succesor.

damned united 1 The Damned United (2009)

Acesta a fost unul dintre cei mai mari antrenori ai lui Leeds United (remember: Gasca nebuna?), un om care a adus clubului numeroase titluri de campioana in anii 60. Dupa plecarea la nationala trebuie numit insa un succesor si la Leeds, iar acesta este Brian Clough, fost antrenor la Derby Country. Regizorul ne prezinta povestea in doua ferestre: trecutul lui Brian Clough si prezentul, iar pe parcursul derularii frameurilor cele doua planuri incep sa se uneasca. O sa vedeti cum a ajuns Brian Clough cunoscut dupa perioada petrecuta la Derby si conflictul acestuia cu antrenorul proaspat numit al Angliei.

damned united 2 460x306 The Damned United (2009)

In fotbal trebuie sa ai si noroc, iar norocul lui Brian Clough s-a numit Peter Taylor, asitentul sau si omul care facea si pe scouterul la club. In film veti vedea de asemenea imagini reale pastrate din perioada anilor 60-70, imagini care imbunatatesc realismul productiei. Ma bucur ca l-am vazut. Altfel nu stiam ca in acea vreme se acordau doar 2 puncte pentru victorie…

Vizionati trailer:

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.