Love in the Time of Cholera (2007)

5

dragoste in vremea holerei afis 202x300 Love in the Time of Cholera (2007) Actori: Javier Bardem, Giovanna Mezzogiorno, Benjamin Bratt, John Leguizamo, Hector Elizondo

Un film realizat după un celebrul roman al lui Gabriel Garcia Marquez. De regulă, când avem de-a face cu ecranizări după titluri importante, se pune întrebarea cine este mai bun: filmul sau cartea ? Nu am să ofer un răspuns la această dilemă, iar cine este curios poate citi romanul şi poate vedea filmul pentru că cele două acţiuni nu se exclud, dimpotrivă. Pentru că siteul se numeşte filmetari şi nu cărţitari, am să mă refer strict la producţia cinematografică şi nu am să judec Love in the Time of Cholera în raport cu romanul, ci ca o producţie de sine stătătoare, fără un background atât de celebru.

Cât de mult eşti dispus să aştepţi iubirea vieţii tale ? Florentino Arizadragoste in vremea holerei 1 300x193 Love in the Time of Cholera (2007) este un tânăr care lucrează ca telegrafist în orăşelul natal. Existenţa i se va schimba brusc în momentul în care o vede pe Fermina Daza, fata unui mic afacerist, sosit recent în localitate. După un schimb de scrisori, cei doi se îndrăgostesc unul de celălalt, el o cere chiar în căsătorie, fata acceptă, dar în calea fericirii lor intervine destul de brutal Lorenzo Daza, care îi desparte. Tatăl dorea ca Fermina să se căsătorească cu un bărbat din înalta societate, cu reputaţie. Dorinţa îi este îndeplinită după ce fata acceptă solicitarea doctorului Juvenal Urbino.

În acest moment, orice om normal ar fi renunţat la luptă şi-ar fi găsit o soţie şi ar fi trăit până la bătrâneţe, dar nu şi Florentino. El nu încetează să se gândească zi şi noapte la Fermina, aşteptând ca destinul să-i aducă, în sfârşit, împreună. Lucrurile bune li se întâmplă celor care cred în ele, aşa că după mai bine de 50 de ani de aşteptare, ei reuşesc să reînnoade iubirea adolescentină şi să-i dea un alt sens, la o vârstă când dragoste in vremea holerei 2 1 300x194 Love in the Time of Cholera (2007) oamenii de seama lor au cu totul alte preocupări.

Download subtitrare “Love in the Time of Cholera” click aici.

Love in the Time of Cholera ne vorbeşte despre o iubire care nu ţine cont de timp sau de spaţiu, despre o iubire împlinită greu, dar realizată în final deoarece un singur om a crezut în ea în pofida tuturor celor din jur. Filmul are multe replici interesante, dar îmi voi încheia materialul cu una care mi-a reţinut atenţia în mod deosebit: şi care este rostită de Florentino Ariza: “I discovered to my joy, that it is love and not death that has no limits”.

Vizionati trailer:

5 COMENTARII

  1. Am vazut filmul de ceva vreme si pot zice ca a fost placut la vizionat . Totusi mi s-a parut ca a avut destule momente in care parca vedeam scene de telenovela. Filmul nu are destula forta si nu e prea convingator pentru a-ti ramane in memorie ca un film de referinta . Din pacate 😐 n-am citit romanul dupa care s-a facut ecranizarea , dar cred ca e mai bun decat filmul . Un pic de asemanare cu “Peinted Veil” , cu mentiunea ca “P. V.” este mai reusit!

  2. Nu mi s-a părut că filmul ar avea momente asemănătoare telenovelei.

    Cartea e mai bună, dar era şi normal să fie aşa.

  3. […] ale unor importante romane, istorie şi semnificaţii, existã şi pentru voi destule opţiuni: “Love in the Time of Cholera”, “Cheri”, “Pride and Prejudice”, “The Piano”, “The Duchess”, “Young […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.