Dot the I (2003)

13

photo 09 hires 202x300 Dot the I (2003)Actori: Gael Garcia Bernal, Natalia Verbeke, James D’Arcy, Tom Hardy, Charlie Cox, Len Collin

Viata nu are repetitii. O replica inganata intr-un moment de intensitate, langa o poveste cu totul neobisnuita, a facut ca masca suspiciozitatii mele la-nceput de film sa se prabuseasca fara alte cuvinte. Am palit in fata unor intamplari de-o expresivitate majora, a slabiciunii umane, patimi cu care actorii jongleaza atribuindu-si o perfectiune periculos de isteata. Trioul din prim-planul ecranizarii, Gael Garcia BernalNatalia VerbekeJames D’Arcy, dar si duo-ul secund alcatuit din Tom Hardy si Charlie Cox, pot provoca cu ajutorul abilitatilor actoricesti puseuri de admiratie, placere si suspansuri odata cu trecerea la cadrul urmator, dar si pofta pentru mai mult. Ai vrea sa-l opresti, sa-l gandesti, sa-l gusti, ca sa poti trece mai departe. Dar faptele isi urmeaza cursul, fara alte implicatii. Sau cineva iti joaca realul pe degete?

Un el, o ea. El- obisnuitul muritor, avut, pasiv; ea- argint viu, exuberanta, isi pandeste viata din umbra trecutului. Se-ntalnesc, se iubesc. El da, ea nu prea. Cu toate acestea, planurile de nunta curg. De fapt, un singur plan, dar un plan sigur. Preventiv de distractiva, fata, Carmen pe numele ei, va organiza o iesire la restaurant pentru a-si sarbatori ultimele zile de celibatat. Acolo va intalni alt el.

sdssfd Dot the I (2003)

Un el fermecator, agresiv de indraznet, el pe care Carmen, prin prisma unei conjuncturi favorabile, il va saruta. Si asta-i doar inceputul. Femeia, va oscila intre pasiunea pe care Kit, necunoscutul din local i-ar putea-o oferi, dar si siguranta in mrejele avutiei viitorului sot, Barnaby. Va iubi cu patima necunoscutul in fata necunoscutului. Da, va cadea in bratele lui Kit, chiar sub privirea blajina a perechii sale. Si ce daca?

dot2jt0 Dot the I (2003)

Filmul, o explozie de talent si originalitate, castiga detasat in fata oricarei productii de acest gen. Dar, ce spun?; nu poti lepada povestea unei singure categorii: nu se rezuma la romantic, ba drama ori thriller sau psihologic, ci o intreaga fuziune a unui om ce-si merita complimentele, regizorul si scenaristul lui “Dot the I”, anume Matthew Parkhill. Si daca ramasesei la gandul ca un el si-o ea ii practica coarnele celui de-al treilea, ia-ti inchipuirile! Ei bine, te va reduce punand punctul pe i. Si-l va aseza in asa maniera incat sa-ti rastoarne gandurile, sa-ti aranjeze in asa fel ideile, cat sa ti le poti exprima abia spre final. De actori, multe n-ar fi de zis. Interpretari transparente transforma fictiv in veridic. Si ce mai veridic! Imi ramane totusi ceva de zis: Multumesc! pentru recomandare si-un vizionare placuta pentru toti. Caci n-ati vrea sa-l pierdeti. Serios.

Vizionati trailer:

13 COMENTARII

  1. ma bucur ca ti-a placut recomandarea mea , oricum nu cred ca ar fi cineva caruia sa nu-i placa.
    P.S. te-ai prins, comentariul asta al meu il fac asa ca sa se vada ca eu l-am recomandat.

  2. Genial film. La cat mai multe recomandari de genul. Filmul este special tocmai pentru ca nu se incadreaza intr-un singur gen. Multumesc mult de tot!

  3. A avut nenumarate rasturnari de situatie care m-au tinut in suspans. E un film in film despre “joc” si clar nu este o comedie romantica. Tinde inspre drama, thriller pe alocuri. Mi-a placut.

  4. Un film impresionant cu multe rasturnari de situatie ce te tin atent pe tot parcursul sau.Mi-a placut foarte mult de Gael Garcia Bernal si cred ca o sa-l trec pe lista mea, a actorilor ce trebuie neaparat urmariti

  5. Nu mi s-a parut nici mie o comedie romantica, dar nu a fost un film chiar rau.Adica nu mi-am pierdut vremea urmarindu-l.Pe de alta parte, intre timp am mai vazut un film pe care nu pot sa nu vi-l recomand:”Breaking the waves”, regizat de Lars von Trier.Merita vazut!

  6. aceeasi actiune, jucata altfel sau filmata altfel, n-ar fi avut farmec – ati observat coloristica si importanta luminii in film? am observat structura compozitionala a cadrelor – foarte reusita din punct de vedere fotografic – de acord ca e un film care merita vazut 🙂

  7. […] We Bought a Zoo) o va interpreta pe Janet Leigh, actrita din Psycho, in timp ce James D’Arcy (Do the I, Exorcist: The Beginning), va juca rolul lui Norman Bates (Anthony […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.