The Butterfly Effect (2004)

8

poster4 150x150 The Butterfly Effect (2004)Actori: Ashton Kutcher, Amy Smart, Melora Walters, Elden Henson, William Lee Scott.

„Cand un fluture zboara la New York bataia aripilor sale va fi resimtita in Japonia ca un uragan”, este teoria de la care s-a plecat in realizarea filmului Zbor de Fluture. Pentru cei familiarizati cu psihanaliza aceasta mai poarta numele si de Teoria Haosului, fiind utilizata in incercarile de a „intelege” personalitatile disociative. Desi filmul foloseste un subiect explorat de nenumarate ori, daca va placut Eternal Sunshine of the Spotless Mind, cu siguranta o sa va incante si aceasta productie

Evan Treborn (Ashton Kutcher) sufera la fel ca si tatal sau de o boala psihica disociativa. Inca din copilarie observa ca anumite pthe butterfly effect 11937369631 150x150 The Butterfly Effect (2004)erioade ale vietii sale i se sterg din memorie, iar evenimente importante ii lipsesc cu desavarsire din amintiri. Sfatuit de medicul psihiatru care l-a supravegheat de la primele simptome ale bolii, Evan tine un jurnal in care isi noteaza toate activitatile pe care le desfasoara zilnic. Ajuns la maturitatea, descopera ca se poate folosi de aceste caiete pentru a se intoarce in trecut ca sa asiste la acele evenimente care s-au pierdut subit. Mai mult, el spera ca prin aceste intoarceri va reusi sa indrepte anumite intamplari care l-au despartit definitiv de Kayleigh (Amy Smart), adica marea sa iubire.

Download subtitrare “The Butterfly Effect” in curand.

the butterfly effect 119373678111 150x150 The Butterfly Effect (2004)Prin Butterfly Effect am rusit sa descopar ambivalenta lui Ashton Kutcher. Il stiam din filme precum „That ’70’s Show” sau „Bai, care mi-ai sutit masina”, si sincer am fost destul de impresionata sa ii descopar o oarecare urma de talent actoricesc prin aceasta pelicula. Pe langa faptul ca filmul incearca sa aduca in prim plan ideea ca retrairea unei tinereti poate fi facuta cu armele experientei maturitatii, mai aduce in plus si ceva dramatism, suspans si incercarea de a induce publicului capacitatea de a forma o gandire mai putin conventionala. Pentru a intelege filmul in profunzime recomand sa il vedeti intr-un moment de liniste.

Vizionati Trailer:

8 COMENTARII

  1. genial film, cel putin din pct meu de vdr, chiar m`am mirat cand am vazut ca nu este pe site, acum ceva timp 🙂 , are si o parte a`2`a.. dar mult mai slaba decat acesta 🙂

  2. poate nu am inteles eu mesajul filmului legat de asta, dar nu vi se par cam multi bolnavi la cap pe metru patrat in filmul asta?

  3. filmul este foarte bun, nu va recomand partea a 2-a “the butterfly effect 2” este o pierdere de timp…….

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.