Abre Los Ojos (1997)

3

abre los ojos 210x300 Abre Los Ojos (1997)Actori: Eduardo Noriega, Penelope Cruze, Chete Lera, Fele Martinez, Najwa Nimri

Accidentele se petrec inevitabil, dar nu intamplator. Ele distrug, spulbera, adulmeca si traiesc clipa pentru noi, astia multi. Accidental am aflat ca filmul este o productie cu totul aparte, nascuta sub bagheta maestrilor Alejandro Amenabar si Mateo Gil si ca celebrul (nu si pentru mine) ‘Vanilla ski’, este doar o adaptare a ecranizarii cu pricina. Penelope Cruz este adoptata ca personaj central in ambele filme, astfel ca prezenta feminina ne este asigurata la acelasi nivel, sa zicem. Varianta lui Cameron Crowe ca si regizor al lui ‘Vanilla ski’ a fost la randul ei apreciata la scara larga, doar ca Amenabar si Gil isi merita tributul pentru aportul adus povestii. Asta cred eu, asta cred majoritatea.

Un accident. Asta nu prevedea chipesul Cesar, un tanar dezinvolt, ca poateabre los ojos 1172357162 300x204 Abre Los Ojos (1997) deveni parte din viata lui. La petrecerea aniversara o va cunoaste pe Sofia, o tanara atragatoare, de care se va indragosti. Un accident placut. Legatura cu Nuria, o personalitate bolnavicioasa, va aduce drama si tragedia in existenta baiatului. Geloasa si ranita, aceasta se va sinucide provocand un accident de masina, avandu-l in dreapta ca pasager, pe Cesar. Acesta va sfarsi 1997abrelos01 Abre Los Ojos (1997)in a avea un chip desfigurat, o constiinta bulversata si multe semne de intrebare. Vreo solutie salvatoare? Criogenia. O metoda prin care un invidid, cu acordul sau, este inghetat si (incercat sa fie) inviat in viitor. Dar asta o va afla mai tarziu.

Download subtitrare “Abre Los Ojos” click aici.

Un film ciudat, inspaimantator, dar si curios. L-am aruncat in categoria larga a genului ‘psihologic’, si asta pentru ca dincolo de urmele adanci de mister, puseurile dramatice si secventele S.F, constiinta si personalitatea personajului sunt prezentate dintr-un substrat zgomotos, agitat, socant de-a dreptul, manifestand astfel o modalitate alarmanta de a face spectatorii sa vada cu alti ochi drama celui de langa ei. Nu se incadreaza in tipologia filmelor realizate pentru a te destinde, ci pentru a-ti pune intrebari. Si uneori, este bine sa traiesti intrebandu-te.

Vizionati trailer:

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.