Saw VI (2009)

12

Tocmai am ajuns acasa de la premierea  filmului Saw VI in Romania si sunt nerabdatoare sa va impartasesc experienta mea. Contrar asteptarilor mele, sala de cinema nu a fost plina. Credeam ca o sa fie bataie pe locuri, motiv pentru care m-am si prezentat mai devreme la datorie. Dar a fost lejer, fara inghesuiala, fara cozi si oameni calcati in picioare asa cum am patit cu alte ocazii.

Filmul incepe in traditia Saw cu o victima prinsa in capcana in scopuri pur explicative pentru a intelege clar cine este Jigsaw si care sunt intentiile sale. In cazul de fata avem doi colegi de munca obligati sa se lupte pentru propriile vieti. Scena este evident foarte sangeroasa si nu o sa intru in detalii. Trebuie sa mentionez totusi ca tipa din aceasta scena, Tanedra Howard, chiar a dus in realitate o lupta, o lupta pentru a avea acest rol. Cu ceva timp inaintea productiei filmului, a avut loc un concurs televizat. Aici 10 actrite aspirante trec printr-o serie de incercari actoricesti pentru a demonstra ca sunt demne de a juca in Saw VI. Emisiunea se cheama Scream Queens si poate fi urmarita pe MTV. Da stiu, acum deja stiti cine a castigat. Totusi este interesanta evolutia Tenedrei si felul in care reuseste sa iasa in evidenta pe parcursul concursului.

saw 6 3 Saw VI (2009)

M-am departat putin de subiect. Asa cum spuneam cele doua personaje cu rol introductiv deja ne dau un indiciu legat de personajul principal, mai bine spus victima principala, care lucreaza in domeniul asigurarilor. Erickson (Mark Rolston) este seful unei companii prestigioase de asigurari care are propria reteta de acordare si respingere a cererilor potentialilor clienti. John Jigsaw (Tobin Bell), care a murit in Saw V, nu fusese de acord cu metoda lui Erickson si chiar a fost repins de acest cand John inca spera sa-si poata vindeca cancerul de care suferea. Asadar Jigsaw ii pregateste un puzzle post mortem de care se ocupa noul “mostenitor” al criminalului, politistul Hoffman (Cstas Mandylor), personaj pe care-l stim din Saw-urile din trecut. Daca fiecare reuseste sa-si duca misiunea la bun sfarsit nu va mai spun. Ramane sa mergeti sa vedeti si voi filmul. saw6 d Saw VI (2009)

Ce mi s-a parut interesant este ca spiritul lui Jigsaw transcede, in ciuda faptului ca personajul este mort. Pe tot parcursul filmului ne este reamintit motivul pentru care el isi tortura victimele. Prin asta e seria Saw diferita de oricare alta, prin intentia criminalului. Jigsaw nu este un psihopat insetat de sange, de fapt intentiile sale sunt foarte nobile.

Saw VI este foarte bine gandit, la fel ca si filmele precedente de altfel. Violenta si sangele sunt la discretie, are si iz de film politist si lectii de morala. Eu mi-am invatat lectia. Voua va las trailerul mai jos.

Vizionati trailer:

12 COMENTARII

  1. hy ca m-ai facut curios tare despre saw VI…..citesc chiar acum cateva comentarii pe imdb si e km laudat….ultimele 2 daca nu chiar 3 filme nu prea mi-au placut….primul a fost extraordinar,al doilea a mers inainte bine….dupa aia s-a km uratit seria…da chiar m-ai facut nerabdator sa vad dak SAW isi revine la adevarata valoare!!

  2. dupa parerea mea, Saw nu e genul de film de vazut la cinema 😛 in sensul ca iti da niste senzatii pe care nu poti sa le controlezi si ti-e teama sa te exprimi sa nu rada aia din sala de tine ca esti pampalau si te sperii. asa am patit eu la multiplex la ultimul saw vazut la cineva. nu voi repeta experienta.e genul de film numai bun de vazut acasa, pe intuneric .:))

  3. Am fost sa-l vad acum vreo 2 saptamani.. nu as fi vrut deoarece eram sigur ca ar fi o pierdere de timp, dar pana la urma m-au convins niste prieteni sa ma duc ..si .. surpriza..nu mi-a parut rau 🙂 Ba chiar mai mult..peste asteptari ! Le vazusem pe primele 5 , ultimele 2 mi-au parut prea trase de par .. ciorba incalzita si reincalizita.. doar doar sa mai produca si oamenii un ban , ca deh..e greu in ziua de azi 🙂 Nu spun mai multe, ptr cei ce agreaza genul..si mai ales..cei ce au vizionat primele 5 parti..ar fi si pacat sa ratati aceasta continuare..care dupa opinia mea este mult mai captivanta si mai bine gandita decat cel putin 2-3 dintre partile precedente . Cat despre ceea ce a afirmat domnisoara mai sus .. nu exista vreun gen de film care nu-i de vazut in cinematograf , e absurd ce-ai spus dupa parerea mea. Cu atat mai mult..cand apare cate un horror ..un thriller mai captivant.. o comedie mai interesanta..ar trebui sa optam ptr o vizita la cinema..in grup , cu prietenii ! Nu-mi explic afirmatia ta, ar fi de explicat aceasta opinie poate daca ai avea vreo 15-16 anisori..si de inteles in acest caz pana la urma..respectivul film este interzis minorilor. Nici o problema totusi..e democratie, cumpara dvd-ul..sau inchiriaza-l si savureaza acest film in intimitatea propriei case unde ..Doamne ajuta..nu exista riscul sa te ia cineva in ras ca esti prea..pampalau..sau cum ai spus tu. Saw Vl .. un film bun.

  4. eu iubesc ideea filmului…psihologia….morala…..acum recunosc ca nu toate partile sunt genial realizate…dar ideea mai spun o data mi se pare geniala:D…..si va spun sincer cea mai mare dezamagire a mea e ca ,,a murit jigsaw” …eu iubeam actoru’ ala ;)) pacat ca nu au continuat partile 4,5 si 6 cu adevaratul jigsaw/john (Tobin Bell)…si tin sa iti spun ca a murit in saw3 nu in saw 5:)…si in plus de asta dupa ce a murit adevaratul jigsaw…partile 4,5 si 6 au continuat cu ,,jocuri” facute in mare parte in asa fel in cat persoana intrata in ,,joc” este victima sigura(adica moare)..nu asa se intampla insa in saw1,2,3…cand persoanele intrate in ,,joc” aveau sanse reale de supravietuire…..dupa cum si spunea jigsaw…: ,,live or die…make your chice..” …sincer imi place la nebunie expresia…ce va recomand este ca daca vreti sa intelegi saw6 va spun sa va uitati si la saw1,2,3,4,5…oricum sunt faine toate in cea mai mare parte…sper ca v-am fost de ajutor;))

  5. E ora 2:23 si eu chiar sunt prea adormit, ori nu vad din alte motive unde as putea apasa ca sa pot descarca filme.. V-am pupat!

  6. Seria mea preferata. Cel mai tare film psihologhic cafut vreodata. Cata ingeniozitate la capcane, totul este perfect, si dezvaluie o adevarata fata a reactiei oamenilor in fata mortii. frumos film

  7. Cel mai genial film facut vreodata cu parere de rau tin sa cred ca nu o sa se mai regizeze un film asa de genial vreodata si eu sunt de alta parere fata de ceilalti care spun ca episoadele 4-5 nu au fost asa de bune toate sunt la fel de geniale si de tari si se leaga intre ele, in 2 cuvinte sau hai 3 Fan inrait Saw.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.