Lovely by Surprise (2007)

2

Ce-aş putea spune despre acest film pentru a te convinge că merită văzut? Nu are niciun actor cunoscut (cel puţin eu nu cunosc pe nimeni din lista de mai sus). Regizorul este un debutant. Bugetul alocat nu e unul însemnat. Nu a câştigat vreun Oscar, dar nici la Cannes (asta ar fi fost culmea!). Şi, cu toate astea, Lovely by Surprise este un film cel puţin interesant. Modul în care îmbină fantasticul cu realul şi construcţia personajelor mi-a adus aminte de, probabil cel mai neconvenţional om de la Hollywood, Charlie Kaufmann. Aşadar, dacă ţi-a plăcut Synecdoche, New York, Eternal Sunshine of the Spotless Mind sau Being John Malkovich, nici Lovely by Surprise n-ar trebui să te plictisească. Deşi, în mod clar, nu se ridică la nivelul celor menţionate anterior.

LBS Preston Pendleton Lovely by Surprise (2007)

Marian (Carrie Preston) este o scriitoare care pare că şi-a pierdut inspiraţia şi încearcă să găsească o soluţie pentru a face cartea la care lucrează un pic mai interesantă. În acest scop, caută ajutor la un fost profesor, cu care a avut o relaţie în trecut. Acesta vine repede cu o sugestie: uciderea sau, măcar, punerea personajelor principale într-o situaţie periculoasă, pentru a creşte tensiunea şi a stârni interesul cititorului.

Într-un alt plan (chiar o altă lume, aş putea spune), îi avem pe Humpkin (Michael Chernus) şi Mopekey (Dallas Roberts). Doi tipi care trăiesc pe o barcă, pierdută pe uscat şi care nu sunt alţii decât personajele din cartea Marianei.
În vreme ce scriitoarea se gândeşte ce să facă cu destinele celor doi, intră în scenă Bob (Reg Rogers): un vânzător de maşini, care (deprimat din cauză că şi-a pierdut soţia) nu are niciun chef să vândă vreo maşină, ba chiar alungă potenţiali clienţi.

LBS 3 Lovely by Surprise (2007)

În fine! Toată povestea este suficient de complicată şi regizorul Kurt Gunn a avut inspiraţia de a face filmul de doar o oră şi jumătate, pentru că altfel am impresia că aş fi început să mă plictisesc. Bineînţeles că Lovely by Surprise nu este vreo capodoperă, ci doar un film de duzină, unul pe care totuşi n-ar strica să-l vezi, dar de care te poţi lipsi dacă ai altceva mai bun de făcut (să ieşi la un baschet cu prietenii, spre exemplu).

2 COMENTARII

  1. De acord cu cel de sus, trailerul pare interesant. Dar motivele enumerate de tine la inceput, ma fac sa nu vreau sa il vad. Nu am auzind vorbind de el niciodata, asadar tind sa cred ca nu a impresionat atat de mult.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.