City of Ember / Orasul din adancuri (2008)

14

poster ember City of Ember / Orasul din adancuri (2008)Actori: Tim Robbins, Bill Murray, B.J. Hogg

Daca inainte sa vezi filmul acesta nu citesti nimic despre el si nici nu vezi un trailer o sa te astepti probabil la ceva spectaculos. Cel putin starea asta o aveam eu. Si dupa prima jumatate de ora de holbat pe ecranul cinematografului, o jumatate de ore in care tot asteptam sa se intample ceva… mi-am dat seama ca filmul este doar inca unul facut pentru intreaga familie (care trebuie sa-l vada cu copiii). Un film despre salvarea unui oras aflat la capatul “puterilor” (la propriu) si despre cat de simpla si directa ar putea fi viata atunci cand oamenii nu o complica. Pregatiti-va asadar pentru o poveste ca un basm.

Ember este un oras aflat sub pamant, construit acum multe sute de ani in urma. Primului primar, constructorii, i-au dat o cutie secreta ce avea un cronometru setat la 200 de ani. cityofember 2 300x195 City of Ember / Orasul din adancuri (2008)Cand cronometrul ajungea la 0, cutia se deschidea si trebuia sa-i ajute astfel pe locuitorii orasului. Dar cutia a fost furata pe parcursul acelor ani, timpul a trecut, iar secretul ei nu a mai fost aflat. Actiunea filmului ii prezinta pe un baiat (ce lucreaza la tevi) si o fata (ce este mesagera), persoane ce incearca sa gaseasca iesirea din acest oras luminat cu becuri dintr-un tavan inalt si ce se apropie de un sfarsit dominat de intuneric si foamete intre oameni.

Download subtitrare “City of Ember” in curand.

Filmul este simpatic. De la modul cum tinerii isi alegeau meseria (prin tragere la sorti), pana la modul cum functiona posta (cu un mesager ce prelua mesajul si alerga cu el pana la destinatar), filmul te aduce intr-o lume perfect conceputa, dar mistuita de problemele existentei resurselor.

Vizionati trailer:

14 COMENTARII

  1. majoritatea filmelor fantastic 2008 is date dreq in sf-uri ..dar pare a fi ceva bun o sal vedem cad apare macar un prevail?

  2. e super filmu. mi.a placut la nebunie.. numai dupa ce vezi un film poti sa iti dai cu pararea. chiar daca are ceva ce tie nu iti place sa vezi in filme e posibil totusi sa iti placa. eu vi.l recomand.

  3. ma asez eu entuziasmata si comoda in pat apas pe space si???si….??? mai nimic! am super ras la cum isi trimiteau ei mesaje 😆 fooarte tare!! ” mi-a spus sa va spun ca nu va veni azi la cina ca stati prea departe de el si ii este lene sa-si miste fundul pana la dvs” :))) tare!!! e cam naspa filmul, s-a terminat naspa, si nici nu se intampla mai nimic in el, adik am tot asteptat ceva pupaturi dar nimic 😀 eehh.. ce sa mai spun, ideea e ok dar nu e… care-i cuvantul?? hmm… valorificata!!! asta e! nu e valorificata prin regie, prin personaje, prin tot! e un film slabut si imi pare rau ca l-am asteptat cu atata nerabdare.

  4. […] City of Ember / Orasul din adancuri (2008) – 118 votes […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.