Children of Men (2006)

2

Acum câteva zile îți spuneamAlfonso Cuaron se pregătește de un nou film, The Tourist. Ceea ce mi-a adus aminte de Children of Men și m-a făcut curios să urmăresc Anthony Zimmer-ul lui Jérôme Salle, al cărui remake va fi The Tourist. Dar, să le luăm pe rând…

children of men theo kee1 1166716426 Children of Men (2006)

Era anul 2006, și Cuaron ne invita să pășim în viitor. Prin 2027, mai exact. Într-o lume apocaliptică (cum altfel!), o lume care seamănă mult cu Irakul zilelor noastre, cu bombe care explodează la tot pasul, ucigând bărbați și femei, fără discriminare. Numai că universul pe care ni-l propune Cuaron, bazându-se, la rândul său, pe romanul lui P.D. James, apărut în 1992, este puțin mai întunecat, mai plin de fum și ceață și fără speranță. De fapt, ar fi una: într-o lume în care nu s-a mai născut niciun copil în ultimii 18 ani, o tânără, Kee (Clare-Hope Ashitey) este însărcinată și poate reprezenta salvarea omenirii. Numai că aceasta trebuie protejată și condusă într-un loc sigur. Ceea ce va încerca să facă eroul nostru, Faron (Clive Owen), împreună cu o fostă iubită a lui, Julian (Julianne Moore), asociatul acesteia, Luke (Chiwetel Ejiofor) și Miriam (Pam Ferris).

5 copy2 Children of Men (2006)

Children of Men a fost și rămâne un film apreciat de către majoritatea criticilor; a obținut chiar trei nominalizări la Oscar și a câștigat două premii BAFTA. Însă, nu te lăsa impresionat(ă) de aceste lucruri! În definitiv, distincțiile amintite nu au fost luate pentru regie sau interpretare!

Trebuie să recunosc că m-așteptam la mai mult de la Alfonso Cuaron. Realizat de către altcineva, poate că aș fi fost mulțumit de cum a ieșit. Dar, de la regizorul mexican, m-așteptam la mai multă originalitate și la mai puțină banalitate (adică, iarăși vorbim despre cum o singură persoană poate salva lumea întreagă?! Parcă a mai făcut-o și Bruce Willis de câteva ori!).

2 COMENTARII

  1. mi-a placut pt ca pare destul de credibil..the future might be just like that…bine, fara faza cu copiii cuz that would suck.

  2. […] va aparea in drama Twelve Years a Slave, in regia lui Steve McQueen, alaturi de Chiwetel Ejiofor (Children of Men), Adepero Oduye (Pariah), Michael Fassbender (Shame) si Brad Pitt (The Curious Case of Benjamin […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.